Filistin’e destek olmak amacıyla Barış Şeria’da İsrail tarafından öldürülen Türk-Amerikan vatandaşı 26 yaşındaki Ayşenur Ezgi Eygi’nin 6 Eylül’de şehit edilmesinin ardından 13 Eylül’de Aydının Didim ilçesinde defnedilmişti. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İsrail tarafından katledilen aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin Didim Asri mezarlığındaki kabristanını ziyaret etti.

Whatsapp Görsel 2024 09 19 Saat 20.24.44 D4C4680C

“KABRİSTAN’DA DUALAR EDİLDİ”

 Erbaş’ı AK Parti Aydın Milletvekili Seda Sarıbaş, Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca, AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, AK Parti Didim İlçe Başkanı Sabahattin Akkuş, bazı kurum amirleri karşıladı. 
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ayşenur’un kabristan’ı ziyaretinde İlçe müftülüğü görevlilerinde Kuran-ı Kerim okundu. Ardından Prof. Dr. Erbaş kendisi sesiyle Kuran-ı Kerim okudu; ardından dualar edildi.

Whatsapp Görsel 2024 09 19 Saat 20.24.42 454A4157

“ERBAŞ, EYGİ AİLESİNE TAZİYELERİNİ İLETTİ”

Kabristan ziyaretinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve beraberindeki heyet, Ayşenur Ezgi Eygi’nin Altınkum mahallesindeki baba ocağını ziyaret gerçekleştirdi. Erbaş, Ayşenur’un babası Mehmet Suat Eygi, Dedesi Şerif Eygi, Amcası Yılmaz Eygi ile diğer yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti. Ziyarette Kuran-ı kerim okunarak dualar edildi. Ziyaretin ardından basına açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş “Öncelikle Şehidimiz Ayşenur Ezgi Eygi kızımıza rahmet diliyorum. Rabbim mekânının cennet derecesini ali eylesin. Peygamberlikten sonra en büyük mertebe… Önce kabrini ziyaret ettik; Kuran-ı kerim okuduk, dua ettik. Burada ailesini ziyaret ettik. Onlara başsağlığında bulunduk. Cenabı Hak rahmet eylesin. Gazze’de Filistin’de şehit olması çok daha anlamlı; Orada insanlık mücadelesi var. Mazlumların yanında yer alması Gazze’li Filistinli mazlumların yanında yer alarak şehit olması onun değerini bir kat daha arttırıyor. Her gün orada nice Ayşenurlar, Fatmalar, Ayşeler şehit oluyor. 7 Ekim’den bu yana neredeyse bir yıla yaklaştı zalimler işgalciler öldürmeye katletmeye devam ediyor. Zalimlere destekler devam ediyor.

Whatsapp Görsel 2024 09 19 Saat 20.24.42 De7520Db

“DÜNYA BU İŞGALE KÖR VE SAĞIR”

 Bu vesile ile Ayşenur Ezgi Eygi’nin kızımızın orada şehit olması dünya kamuoyuna döndürmesi noktasında bir farkındalık oluşturur. Zalim işgalcilerin zulmünün ne kadar arttığını ne kadar sınır tanımaz olduğunu gösterir. Kardeşimiz orada bir aktivist olarak mazlumların yanında yer alan, elinde fotoğraf makinesinden başka bir şey olmayan oradakilerin sesini duyurmak isterken şehit ettiler işgalci zalimler... Dünya kamuoyu bunu görmeli, Ayşenur kızımız gibi nice gazeteciler katlediliyor. Dünya buna kör ve sağır, dünyanın kör sağır oluşunun en büyük gösterge ve ispatlarından birisi Ayşenur Ezgi Eygi kızımızın vahşice katledilmesi ve şehit edilmesidir.” diye konuştu.

DTO’nun kadın girişimcilerinden Eğitim kurumlarına ziyaret DTO’nun kadın girişimcilerinden Eğitim kurumlarına ziyaret

Whatsapp Görsel 2024 09 19 Saat 20.24.41 Fd765De7

“CAMİİ TALEBİ GELDİ; ERBAŞ KAYITSIZ KALMADI”

Ziyarette Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, baba Mehmet Suat Eygi’ye bir Kuran-ı Kerim hediye etti. Ziyarette ayrıca duyarlı vatandaşlar şehit Ayşenur Ezgi Eygi adına ilçede bir camii yaptırılması noktasında hazırladıkları dilekçeyi Erbaş’a verirken, Erbaş’ta bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı olarak ta gereken yardımı yapacaklarını ifade etti.

Muhabir: HÜSEYİN ÇALIŞKAN