Aydın ve Muğla Büyükşehir Belediyeleri, deniz ulaşımını daha verimli hale getirmek ve yeni turizm rotaları oluşturmak amacıyla oluşturdukları iş ortaklığı projesi ile deniz otobüsü seferlerini başlattı. İlk sefer öncesi D-Marin'de düzenlenen törene CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yanısıra Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül,  Hüseyin Yıldız, CHP İl Başkanı Hikmet Saatçi, CHP'li ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mavişehir halk pazarı sezonda müşterilerini ağırlıyor Mavişehir halk pazarı sezonda müşterilerini ağırlıyor

Whatsapp Görsel 2024 07 01 Saat 17.37.06 32F26218

BÖLGE TURİZMİNE KATKI SUNACAK

Bugün  başlayan deniz seferleriyle ilgili konuşan Başkan Özlem Çerçioğlu, “Bölge turizmine önemli katkı sunacak olan deniz otobüsü seferlerimizi başlatıyoruz. Bu bir ilk oluyor. Umarım ortak projelerimizin ikincisi, üçüncüsü olur. Denizlerimizi daha verimli kullanmanın gerekliliğine yürekten inanıyoruz. Ulaşımda denizyolunu kullanmak isteyen herkes için seferlerimiz her gün düzenlenecek.” ifadelerini kullandı. 

I M G 20240701 W A0072

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, "bu özel günde halkımıza verdiğimiz sözü yerine getirmek için beraberiz. Buradan hergün 3 sefer düzenlenecek. Yaşlılarımız ve dezavantajlı gruplarımıza ücretsiz olacak" şeklinde konuştu.

I M G 20240701 W A0073

BAŞKANLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Törende konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise, Aydın ve Muğla Büyükşehir Belediye başkanlarına yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, "Biz Ege denizin suyun iki tarafına barış getirmesini savunan tarafıyız. Bu nedenle Aydın Büyükşehir Belediyesinin başlattığı Patnos seferlerini önemsiyoruz. Didim ile Bodrum arası yaz trafiğinde çok zorlu hale geliyordu. İki belediyemizin ortak çalışmasıyla bu yol 1 saate düşüyor. Bu çok önemli bir adımdır. Bu seferler Didim'e tatile gelenleri bir günlük Bodrum gezisi olanağı, Bodrum'a tatile gelenleri Didim'de bir gün geçirme fırsatı sağlayacaktır." şeklinde konuştu. 

I M G 20240701 W A0071

ULAŞIM 1 SAATE İNECEK

Didim D-Marin Yolcu İskelesi’nden 440 kişilik deniz otobüsleriyle gerçekleştirilecek olan seferlerle turizm merkezlerinin arasındaki ulaşım süresi oldukça kısalacak. Özellikle yaz aylarında karayoluyla 3 saate kadar uzayabilen 140 kilometrelik Didim-Bodrum Turgutreis arası ulaşım 1 saatte inecek. Denizyoluyla ulaşımda yüksek konforun da sağlanacağı seferlerden iki il arasında hem yerli halkın hem de turistlerin büyük oranda faydalanması bekleniyor.        Seferler her gün Didim’den 07:20, 10:20 ve 17:00 saatlerinde, Bodrum’dan ise 12:45 ve 18:45 saatlerinde gerçekleştirilecek.

I M G 20240701 W A0070

Muhabir: HÜSEYİN ÇALIŞKAN