Aydın’ın Buharkent ilçesi hafta sonunda motor sporları heyecanına sahne olacak. Buharkent’in düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında 6. Buharkent Tırmanma Yarışı, 5-6 Eylül 2026 tarihlerinde düzenlenecek.
AVIS Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın 4. ayağı olan organizasyon, Türkiye’nin farklı noktalarından pilotları ve otomobil sporları tutkunlarını Buharkent’te buluşturacak.
12 PİLOT START ALACAK
Türkiye’nin önemli tırmanma parkurlarından biri haline gelen Buharkent’te bu yıl 4 farklı kategoride toplam 12 pilot mücadele edecek.
K1 kategorisinde İlker Aktaş, Muhammet Demirel ve Akdem Özsoy; K2 kategorisinde Tuna Muhtar start alacak.
K3 kategorisinde Metehan Güleç, Haşim Şahin Çalışkan, Yiğit Sercan Yalçın, Burçe Muhtar, Hakan Akman ve Efecan Ünlü mücadele edecek.

K4 kategorisinde ise Sinan Soylu ve Şevket Çınar direksiyon başına geçecek.
Pilotlar hem kendi kategorilerinde zirveye çıkmak hem de AVIS Türkiye Tırmanma Şampiyonası klasmanı açısından önemli puanları hanesine yazdırmak için zamana karşı yarışacak.
BUGÜN SEREMONİK START VERİLECEK
Organizasyonun ilk heyecanı bugün Buharkent ilçe merkezinde yaşanacak.
5 Eylül Cumartesi günü saat 17.30’da Atatürk Caddesi’nde, Belediye önünde seremonik start gerçekleştirilecek.
Yarış otomobilleri ve pilotlar seremonik startta Buharkentliler ve motor sporları tutkunlarıyla bir araya gelecek.
YARIŞ YARIN SAAT 10.00’DA
Asıl yarış heyecanı ise 6 Eylül Pazar günü saat 10.00’da Kayaburnu-Ericek yolunda başlayacak.
Pilotlar zorlu parkurda en iyi dereceyi elde edebilmek için zamana karşı mücadele edecek.
Yarışların tamamlanmasının ardından dereceye giren pilotlar için aynı gün saat 16.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda ödül töreni düzenlenecek.
BAŞKAN EROL’DAN DAVET
Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, ilçenin kurtuluşunun 104. yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirterek vatandaşları tırmanma yarışına davet etti.
Başkan Erol, “Buharkent’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümünü birbirinden güzel etkinliklerle kutluyoruz. Bu kapsamda ilçemizle özdeşleşen ve bu yıl 6’ncısını gerçekleştireceğimiz Buharkent Tırmanma Yarışı’na bir kez daha ev sahipliği yapıyoruz. Cumartesi günü saat 17.30’da Atatürk Caddesi Belediye önünde gerçekleştireceğimiz seremonik startımıza, Pazar günü saat 10.00’da Kayaburnu-Ericek yolunda başlayacak yarışlarımıza ve saat 16.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki ödül törenimize tüm hemşehrilerimizi ve otomobil sporları tutkunlarını davet ediyorum” dedi.



