Et Fiyatlarına Eylül Ayı Güncellemesi! İşte Eylül Ayı Fiyatları Et Fiyatlarına Eylül Ayı Güncellemesi! İşte Eylül Ayı Fiyatları

Brent petrol fiyatları ve döviz kurundaki dalgalanmalar, akaryakıt fiyatları üzerinde etkisini sürdürüyor. Son dönemde, 6 aylık enflasyon oranlarının belirginleşmesiyle birlikte ÖTV zammı uygulanarak, benzin fiyatları litre başına 2.21 lira, motorin fiyatları ise 2.07 lira artırıldı.

Güncel Fiyat Listesi

benzin litre fiyatı 44.47 TL, motorin litre fiyatı 44.49 TL olarak belirlendi. LPG fiyatı ise 22,51 TL oldu. Avrupa Yakası'nda ise benzin litre fiyatı 44.61 TL, motorin litre fiyatı 44.59 TL olarak güncellendi. LPG fiyatı burada 22.98 TL olarak kaydedildi.

Seçimlerden Bu Yana Zamlar

14 Mayıs seçimleri öncesinde, benzin litre fiyatı 19,76 TL, motorin litre fiyatı ise 18,58 TL seviyesindeydi. Seçimlerden bu yana, benzinin litre fiyatı yaklaşık 23 lira, motorinin litre fiyatı ise yaklaşık 24 lira arttı.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?


Akaryakıt fiyatları, Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ve dolar kuru değişiklikleri baz alınarak hesaplanıyor. Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmaları tarafından belirlenen fiyatlar, rekabet ve serbest piyasa nedeniyle şehirler ve firmalar arasında küçük farklılıklar gösterebiliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ