Aydın’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon düzenlendi. Aydın Valisi Dr. Osman Varol ve eşi Funda Varol’un ev sahipliğinde, Aydın Otobüs Terminali’ndeki düğün salonunda gerçekleştirilen programa siyaset, bürokrasi, yargı, askeri erkan ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Resepsiyonda AK Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da yer aldı. Vali Varol ve eşi Funda Varol, davetlileri salonun girişinde karşılayarak bayramlarını kutladı.

VALİ VAROL’DAN CUMHURİYET MESAJI

Gecede Cumhuriyet’in anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Vali Osman Varol, Türk milletinin tarih boyunca bu topraklarda büyük mücadeleler verdiğini belirtti.
Birinci Dünya Savaşı sonrasında yaşanan zorlu sürece değinen Varol, Türk milletinin önemli bir liderin öncülüğünde birleşerek tarihe geçen bir Kurtuluş Savaşı gerçekleştirdiğini ifade etti.

Şwhatsapp Image 2026 10 29 At 21.41.50

Varol, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Milletimizin diz çöktürülüp yok edilmenin eşiğine getirildiği, dönemin büyük kuvvetleri tarafından bu coğrafyadan tamamen kovulmak istendiği çok zor günler yaşadık. Ancak milletimizin sahip olduğu hasletlerin, çok önemli bir liderin arkasında birleşmesiyle ortaya çıkan muhteşem enerji sayesinde dillere destan bir Kurtuluş Savaşı gerçekleştirildi.”

“CUMHURİYET, TÜRK MİLLETİNİN DÜNYAYA BEYANIDIR”

Kurtuluş Savaşı’nın ardından Türk milletinin bu topraklardaki varlığını tüm dünyaya yeniden ilan ettiğini belirten Varol, Cumhuriyet’in ilanının yalnızca hukuki ve şekli bir gelişme olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi.
Varol, Cumhuriyet’in Türk milletinin çağdaş medeniyetler seviyesinde yaşama arzusunu ortaya koyduğunu belirterek şöyle konuştu:
“Cumhuriyetin ilanını sadece şekli ve hukuki bir olay gibi anlamamak, algılamamak lazım. Aslında dünyaya Türk milletinin modern ve muasır medeniyetler seviyesinde yaşamak isteğinin bir beyanı, bir haykırışı idi.”

Efeler’de 29 Ekim coşkusu: Cumhuriyet için yürüdüler
Efeler’de 29 Ekim coşkusu: Cumhuriyet için yürüdüler
İçeriği Görüntüle

“TÜRKİYE BİR İSTİKRAR VE BARIŞ ADASI”

Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana Türkiye’nin birçok zorluğun üstesinden geldiğini ifade eden Varol, ülkenin bölgesinde söz sahibi bir konuma ulaştığını dile getirdi.
Türkiye’nin çatışmaların yaşandığı bir coğrafyada istikrar ve barış adası olarak varlığını sürdürdüğünü belirten Varol, bu başarının Cumhuriyet’e, Cumhuriyet’in yetiştirdiği nesillere ve milletin birlik iradesine dayandığını kaydetti.

Whatsapp Image 2026 10 29 At 21.41.50

KAHRAMANLARI UNUTMADI

Konuşmasında Cumhuriyet’in kuruluşunda emeği bulunan isimleri de anan Vali Varol, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan mücadelesine katılan tüm kahramanları rahmetle andı.
Varol, gazilere de sağlıklı ve huzurlu bir yaşam dileyerek Türkiye’nin bir daha benzer zorluklarla karşılaşmaması temennisinde bulundu.
Milletin birlik ve beraberlik içinde her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek iradeye sahip olduğunu vurgulayan Varol, konuşmasını Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak tamamladı.

CUMHURİYET PASTASI KESİLDİ

Resepsiyon, Cumhuriyet’in 103. yılı için hazırlanan pastanın kesilmesiyle devam etti. Vali Varol ve protokol üyeleri, Cumhuriyet pastasını çocuklarla birlikte kesti.
Bayramlaşmanın ardından gerçekleştirilen zeybek gösterisi davetliler tarafından izlendi. Müzik eşliğinde devam eden gece, katılımcıların Vali Osman Varol ile vedalaşmasının ardından sona erdi.

Muhabir: KAZIM YÖRÜKCE