3 Mayıs; Türk Milletini ilimde, maneviyatta, teknikte en yükseğe çıkarma hamlesidir. 3 Mayıs 1944 yılından itibaren anılmakta olan Türkçülük Günü Türk-İslam davasına gönül veren herkes için büyük önem taşımaktadır.
Merhum Nihal Atsız’ın haklı olduğu hukuksal bir dava kapsamında destekleyen vatanseverler, Ankara Ulus’ta bağımsız ve kendiliğinden organize olmuş olan tepkileri gösterdiler.
3 Mayıs 1944 olayları, baskının, şiddetin, kovuşturmanın milliyetçileri yolundan asla döndüremeyeceğinin açık kanıtıdır.
Onlar, cesaretle, arzuyla ve büyük bir inanmışlıkla milli ve manevi gerçeklerimizle bağdaşmayan fikirleri sahiplenenlerin karşılarına dikildiler.
Devrin kudretli yöneticilerinin tehditlerine aldırmadılar. Göz altılara, işkence ve zulümlere teslim olmadılar. Tabutlukların karanlığını inançlarıyla aydınlattılar.
Sansaryan Han’daki eziyetlere ülkülerinden aldıkları ilhamla dayandılar. Ezaya ve cefaya milliyetçiliğin zafere ulaşması ümidiyle katlandılar.
Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in de aralarında bulunduğu milliyetçiliğin 23 büyük ismi hiçbir zorluğa boyun eğmedi.
Türk milliyetçileri, Türk milletinin birliğini, beraberliğini ve bölünmez bütünlüğünün savunucusu olmuş ve daima da olmaya devam edecektir. Türk milliyetçileri şartlar ne olursa olsun ülke bütünlüğümüzün, birlik ve beraberliğimizin yanında ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel istikrarın da tek teminatıdır.
Türk Milleti; örf ve adetlerimizin, değerlerimizin gelişmesi ve gelecek kuşaklara intikali için üzerine düşen her türlü görev ve sorumluluğu büyük bir onur ve gururla yerine getirmiştir ve getirmeye de devam etmektedir. Türk Milliyetçileri sağ ve var olduğu sürece bu vatan bölünmeyecek! Bu mücadele bitmeyecek! Allah’ın izniyle bu bayrak gönderden inmeyecek ve bu dava sonsuza dek yaşayacak, yaşatılacaktır.
Bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim yaratılışımda fevkalade olan bir şey varsa, Türk olarak dünyaya gelmemdir.” sözünü kendimize ilke edindik.
Bu duygu ve düşüncelerle Türk Milletini sevmek, yüceltmek ülküsünü yaşayan, yaşatmaya çalışan başta merhum Başbuğ Alparslan Türkeş olmak üzere, Hüseyin Nihal Atsız ve Türk milletine gönül vererek yolumuzu aydınlatan bütün milliyetçi kahramanları rahmet ve minnetle anıyor; büyük Türk milletinin 3 Mayıs Türkçülük Günü’nü kutluyorum.” Ne Mutlu Türk’üm Diyene!”