Balıkesir'in Kepsut ilçesinde bulunan 125. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulunun, ‘Hayatın Ritmini Yakala’ ritim grubu, 3 gönüllü öğretmen ve öğrencileriyle birlikte dünyayı dolaşıyor. Tatil amaçlı olarak Kuşadası’na gelen ritim grubu öğrencileri, Kuşadalılar için performanslarını sergileyerek büyük beğeni topladı. Türkiye'de ‘yılın öğretmeni’ seçilen müzik öğretmeni Nuri Dağdelen ve öğrencileri performansları ile ülke sınırlarının dışına çıkarak Türkiye'nın adını gururla taşımayı başardı.

Yetenek Sizsiniz Sampiyonu Ogrenciler Kusadalilarla Bulustu 491791 70F7A24C978859C4D8Bc7Fe5C02Faf38

Nazilli’de ikinci OSB için mücadele! Hayat kurtaracak proje “sit alanı” engeline takılmıştı Nazilli’de ikinci OSB için mücadele! Hayat kurtaracak proje “sit alanı” engeline takılmıştı

2016 yılında Yetenek Sizsiniz Türkiye Şampiyonu olan ve bugüne kadar birçok ülkeye giderek konserler veren 'Hayatın Ritmini Yakala' grubu bu yıl da 'Tatilde İlk İz' Projesi kapsamında tatillerini Kuşadası'nda geçirdi. Müzik Öğretmeni Nuri Dağdelen, 2012 yılında kurduğu Hayatın Ritmini Yakala ritim grubu ile birçok başarıya imza attıklarını belirterek, ‘Öğrencilerimize ilkleri yaşatmak adına her yıl onları tatile götürmekteyiz.’ dedi.

KÖY ÇOCUKLARINDAN OLUŞAN GRUP GÖNÜLLERE TAHT KURMAYA DEVAM EDİYOR

Öğrencilerin hayatına müzikle dokunmanın çok güzel geri dönüşleri olduğundan bahseden, Hayatın Ritmini Yakala ritim grubu öğretmeni Nuri Dağdelen, ‘ Balıkesir Kepsut 125. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu Hayatın Ritmini Yakala ritim grubuyuz. Grubumuzu köy çocukları oluşturmaktadır. Öğrencilerimizin hayatlarına müzikle dokunmaya çalışıyoruz ve onlara birçok enstrüman çalmayı öğretiyoruz. Eşim ve kız kardeşimle birlikte gönüllü olarak 3 müzik öğretmeni kendi imkanlarımızla her yaz yeni öğrencilerimizin ilklerini gerçekleştirmek ve ufuklarını açmak için onları tatile getiriyoruz. Bu sene ki durağımız ise Kuşadası. Bize göre eğitim öğretimin asıl amacı ulaşılmayana ulaşmaktır. ‘Tatilde İlk İz’ projemizle sabahları ders çalışıp, oyunlar oynayıp, denize girip, yüzmesini öğreniyoruz yeni yerler görüp keşfediyoruz. Mısır patlatıp film seyrediyoruz. Öğrencilerimiz de sorumluluklarını bilip günlük yaşam becerilerini öğreniyorlar’ diye konuştu.

Yetenek Sizsiniz Sampiyonu Ogrenciler Kusadalilarla Bulustu 491791 27B6D93Efd991B590B4D257D4C45536D

16’NCI NESİL İLE 800.’NCÜ KONSERİMİZİ KUŞADASI’NDA VERDİK

Kuşadası'nda gündüz kitap okuyarak, ders çalışarak ve çeşitli kültürel gezilere katılarak kaliteli zaman geçirdiklerini anlatan Nuri Dağdelen akşam olduğu zaman Atatürk Anıtı ve El Heykeli önünde Kuşadalılar’la buluşarak sokak müzisyenliği yaptıklarını anlatarak, ‘Akşamları sokak müzisyenliği yapıp izleyicilerle buluşuyoruz. Kuşadası halkı bizlere çok büyük ilgi gösterdi ve buradan onlara çok teşekkür ediyoruz. Literatür araştırmalarına göre dünya üzerinde böyle bir proje bulunmamaktadır. Şu an 16. nesil ile çalışıyoruz. 12 yıldır bu projeyi sürdürüyoruz. Dünyayı dolaşıyoruz. Ulusal uluslararası arenada 800'ü aşkın konser verdik. Yaklaşık 15 ülkede Türk bayrağımızı en iyi şekilde dalgalandırarak savaşa ır, barış, birlik beraberlik, kardeşlik mesajlarını vurguladık, yine ritimlerimize vurarak kadına şiddete hayır mesajlarını veriyoruz. 14 kişiyle 17 günlük tatilimiz bir kaç gün sonra bitecek, buradan Kuşadası haybelediyesi ve halkına çok teşekkür ediyoruz’ dedi.

GRUP ÜYESİ ÖĞRENCİLER HAYATLARININ İLK'LERİNİ YAŞIYORLAR

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde bulunan 125. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulunun, ‘Hayatın Ritmini Yakala’ ritim grubu, 3 gönüllü öğretmen ve öğrencileriyle büyük başarılara adlarını yazdırmayı başaran grubun öğrencilerinden Eslem Doğru, grubun bir parçası olmaktan dolayı büyük gurur vemutluluk yaşadığını anlatarak, 'Şehrin en büyük otellerinde de konserler verdik ve çok büyük etki bıraktık. Grubumuz sergilediği performanslar sayesinde dakikalarca alkışlandı. Ulusal ve uluslararası davetler aldı. Grup sayesinde ben ve arkadaşlarım bugüne kadar yapmadığımız bir çok şeyi deneme şansı yakaladık. Denize girdik, yüzmesini öğrendik, tekne turuna çıktık, aquaparka ve lunaparka gittik. Derslerimizi çalışıp, oyunlar oynuyoruz, konserler veriyoruz. Kısacası her anımızı dolu dolu geçirdik. Öğretmenime ve arkadaşlarıma çok teşekkürler. Grupta olduğum için çok çok mutluyum. Tatilimiz çok güzel geçti. Kuşadası'ndan herkese selamlar’ dedi.

Yetenek Sizsiniz Sampiyonu Ogrenciler Kusadalilarla Bulustu 491791 Ca2A8Ea5A91092Bcac72506F82B48F60

593.'CÜ KONSERLERİNİ PARİS'TE EYFEL KULESİ ÖNÜNDE VERMİŞLERDİ

Fransa’da yaşayan Türkler tarafından kurulan Hanımeli Derneği Başkanı Pembe Hekimoğlu ve dernek üyelerinin davetlisi olarak Paris’e giden Kepsut 125. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu, ‘Hayatın Ritmini Yakala’ grubu 593’üncü konserini Eyfel’in önünde vermişti. Grup, Eyfel’in yanı sıra Anamour Konser Salonu ve Ressamlar Tepesi’nde 11 konsere imza attı. Paris’ten yayın yapan Radyo Anadolu’nun canlı yayınına katılan grup, Eyfel, Disneyland, Trocadéro, Ressamlar Tepesi, Notre Dame Katedrali, Şanzelize Caddesi ve Zafer Takı, Versay Sarayı ve bahçeleri, opera binası, Fransa Paris Başkonsolosluğu, Louvre Müzesi, Seine Nehri tekne gezisinin yanı sıra Paris şehir turu ile Paris’in tarihi ve turistik yerlerini gezip tanıma imkânı da buldu.

Yetenek Sizsiniz Sampiyonu Ogrenciler Kusadalilarla Bulustu 491791 Fd0698A5Ebb6B1Caadc026Acf43Fe3A4

Muhabir: AYLİN ESER