Aydın’ın Yenipazar ilçesinde Yörük Şenliği düzenlendi. Yörük kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla Yenipazar’ın kırsal mahallesi olan Karaçakal Mahallesi'nde 2006 yılından bu yana gerçekleştirilen Karaçakal Yörük Şenliği'nin bu yıl 14’üncüsü gerçekleştirildi. Birbirinden renkli ve eğlenceli etkinliklerin yer aldığı şenliğe CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, Yenipazar Belediye Başkanı Malik Ercan, CHP Yenipazar İlçe Başkanı Sergül Duransoy ile belediye meclis üyeleri de katıldı. Binlerce yörük vatandaşın katıldığı şenlik, renkli görüntülere sahne oldu.

Yenipazarda Yoruk Senligi Yoruk Kulturunu Yasattilar 467723 016A0915E55D27E3C9Ef6D5E3D35F748

YÖRÜK GÖÇÜ YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Karaçakal Yörükleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen şenlik, Karaçakal Mahallesi’nde başladı. Aydın Büyükşehir Belediyesi Kadın Mehter Takımı ile halk oyunları ekibinin gösterisi büyük beğeni topladı. "Yörük Göçü" duasıyla devam eden şenliğe, deve, eşek ve geleneksel kıyafetleriyle katılanlar, temsili "Yörük göçü" yürüyüşü yaptı. Şenlik kapsamında Yörük çadırları kuruldu, keşkek, pilav, irmik helvası pişirildi, ayran ikram edildi, gelin alma merasimi gerçekleştirildi.

Yenipazarda Yoruk Senligi Yoruk Kulturunu Yasattilar 467723 996B7D44751Cfe8B3Aabf8484Bcf77Ba

“YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Mahalli sanatçıların farklı yörelere ait seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar, oynanan oyunlarla, Yörük göçü, kız alma merasiminin canlandırıldığı keyifli bir ortamda gerçekleşen Yörük Şöleninde, Yörüklerden vatan haini çıkmayacağı vurgulandı. Oğuz Türklerinin aşiretlerinden biri olan Karaçakal Yörüklerinin bir ferdi olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Karaçakal Yörükleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ertuğrul Ateş, “Yörüklerin bir arada olması için çalışıyor, bunu farklı yerlerden gelen Yörük dernekleri ile birlikte başaracağımıza inanıyoruz. Yörük toplumu binlerce yıldır kültürünü bozmamış, asimile olmamış, kültür ve geleneklerini bozmamıştır.” dedi. Karaçakal Yörükleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nusret Güngör de “Güzel bir şenlik gerçekleştirildi. Şenliğin düzenlenmesinde emek ve destek verenler ile katılımlarıyla bizi mutlu eden tüm herkese teşekkür ediyorum. Dernek olarak yörük kültürünü yaşatmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Yenipazarda Yoruk Senligi Yoruk Kulturunu Yasattilar 467723 2Fe6463C72F0Bdd0D3F46Ba86A94B7Fb

Yenipazarda Yoruk Senligi Yoruk Kulturunu Yasattilar 467723 5A658C0B64F0192B391C60Debabf837E

Farabi Kimdir? Neyi İcat etti? Ünlü Filozof Hakkında Tüm Merak Edilenler! Farabi Kimdir? Neyi İcat etti? Ünlü Filozof Hakkında Tüm Merak Edilenler!

Kaynak: HABER MERKEZİ