Son yıllarda Avrupa Birliği ülkeleri, anlaşılması zor trafik levhalarını daha açıklayıcı hale getirmek için bir dizi yenilik yapma kararı aldı. Bu değişiklikler Türkiye’yi de etkiliyor. İspanya’da P-35 kodu ile kullanılan yeni yol ver levhası, hem Türkiye hem de Ukrayna gibi ülkelerde de geçerli olacak.

671648F2F3511221

Aydın’da umre hazırlık seminerleri düzenlendi Aydın’da umre hazırlık seminerleri düzenlendi

Yeni "Yol Ver" Levhası Nedir?

Yeni tasarlanan bu trafik levhası, üçgen şeklinde olup, üzerinde iki otomobil resmi ve iç içe geçmiş ok işaretleri yer alıyor. Bu işaret, sürücülere yol ayrımlarında dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatıyor ve yaklaşan trafik kesişim noktalarını işaret ediyor.

671648Feae232925 W1200Xh675

Çatal ve Kavşak Noktalarında Kullanılacak!

Yeni P-35 levhası, özellikle çatal ve kavşak bölgelerinde kullanılacak. Bu levha, sürücüleri çarpışma riskine karşı uyararak, "hazırlıklı ol" mesajı veriyor. Böylece, trafik akışının daha güvenli ve anlaşılır bir şekilde düzenlenmesi hedefleniyor.

Trafik Kazalarını Azaltmayı Hedefliyor!

Bu değişiklik ile birlikte mevcut yol ver levhası daha anlaşılır hale getiriliyor. Yeni levhanın, özellikle trafik kazalarının yoğun olduğu bölgelerde sıkça kullanılacağı ve kazaları azaltmada önemli rol oynayacağı belirtiliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ