WhatsApp, kişisel verilerin korunmasına yönelik yeni bir adım atarak profil fotoğraflarının ekran görüntüsünü almayı engelleyen bir özellik ekledi.

Bu özellik, henüz genel yayınlanma aşamasına gelmemiş olsa da, iOS v24.12.10.74 için WhatsApp beta sürümünü kullanan bazı kullanıcılara sunulmuş durumda. Ayrıca, önceki beta sürümlerini çalıştıran bazı test kullanıcıları da bu özelliği deneyimleyebiliyor.

Bu yenilikle birlikte, artık kullanıcıların profil fotoğraflarının ekran görüntüsünü almaya çalıştıklarında bir hata mesajı alacaklar. Ekran görüntüsü almayı denediğinizde "Bu uygulama ekran görüntüsü almaya izin vermiyor" uyarısıyla karşılaşacaksınız.

İyi Haber Geldi: Instagram için yeşil ışık yandı İyi Haber Geldi: Instagram için yeşil ışık yandı

Whatsappta O Ozellige Yasak Geldi 494132 096E3Fea8B8A44Ed52B222325E34Ef94

Ancak, grup simgeleri için ekran görüntüsü almak hâlâ mümkün. Ayrıca, profil fotoğraflarının ekranı tamamen kaplamadığı durumlarda da ekran görüntüsü alabilirsiniz.

Son birkaç yıldır, WhatsApp büyük bir gizlilik ve güvenlik güncellemeleri yaparak platformunu geliştirmeye devam ediyor. Bu yenilikler arasında, uygulamada "son görülme" ve "çevrimiçi" durumunuzu gizleme, mesajlar için son kullanma tarihi belirleme, gizli sohbetleri gizleme, bilinmeyen arayanları sessize alma ve bir kez görüntülenen mesajlar gönderme gibi özellikler bulunuyor.

Muhabir: ÖMER ARAZ