Aydın'ın merkez ilçesi Efeler'de Paşayaylası mevkinden doğup Zafer, Hasanefendi, Cuma, Orta, Ata ve Adnan Menderes mahallelerinden geçerek Menderes Nehri'ne dökülen Tabakhane Deresi, yine bakımsız kaldı. Diğer illere, dereler değer katarken, Tabakhane Deresi ise görenleri hayrete düşürüyor. Yabani otların ve ağaçların yetiştiği, bilinçsiz vatandaşların çöp attığı Tabakhane Deresi ise Aydın’ın adeta imajını zedeliyor. Devlet Su İşleri’nin sorumluluğunda bulunduğu iddia edilen derenin kötü haline Aydınlılar alışmak zorunda kalırken, dışardan kente gelen vatandaşlar ise şaşırıyor. Yaz aylarında akmaz hale gelen dere, sivrisineklerin üreme merkezi olurken, çevresindeki binalarda yaşayan vatandaşlara da pis kokusu ile rahatsızlık veriyor. Geçtiğimiz yıllarda Koçarlı ilçe merkezinden geçen Kocababa Deresi’nin zemine taş döşeyerek ciddi bir yatırıma imza atan DSİ’nin Tabakhane Deresi’nin durumunu görmezden gelmesi ise tepki çekiyor. 

Dsi

Kuyucak’ta okul kantinleri ve anaokulları yemekhaneleri denetlendi Kuyucak’ta okul kantinleri ve anaokulları yemekhaneleri denetlendi

"ÇÖZÜM BEKLİYORUZ"
Vatandaşlar, çevresinde okulların da bulunduğu Tabakhane Deresi’nin temizlenmemesini eleştirerek, "Yaz boyunca derede biriken çöpleri, Allah’tan kış aylarında etkili olan yağış götürüyor. Bu çöpler, derede akan suyla birlikte sürüklenerek başka bir yere gidiyor ama kirlilik ortadan kalmıyor. Dereyi güzelleştirmek bu kadar zor mu? DSİ yetkililerinden soruna çözüm bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Dsi 2Dsi 1Umursamaz Dsiden Aydin Imajina Leke 488509 9C757864F27C937526E07868Ccefffe7

Kaynak: HABER MERKEZİ