Son gününde misafirlerini yine farklı süprizlerle karşılayan, Uluslararası Kuşadası Sokak Festivali 'Salyangoz Düellosu' ve dev kazanda keşkek ziyafeti ile vatandaşlardan tam not aldı.

Geleceğin sanatçıları Aydın BŞB Konservatuvarı’nda yetişiyor Geleceğin sanatçıları Aydın BŞB Konservatuvarı’nda yetişiyor

Uluslararasi Kusadasi Sokak Festivali Suprizlerle Final Yapti 511569 D11Ec2770A79B443Dc8550A8Ba5Eaf1F

SALYANGOZ DÜELLOSUNUN KAZANANI 'DOSTLUK VE LEZZET' OLDU

Uluslararası Kuşadası Sokak Festivali, bugün, son gününde misafirlerini ağırlarken, festivalin ilk gün coşkusunu aratmayan etkinliklerle yine eğlenceyi zirveye taşıdı. Tarihi Kervansaray'da başlayan organizasyonun ilk programında konuklar, Türk şef Halil İbrahim Çengel ile Fransız şef Julien Moulieres'in kendi pişirme yöntemleriyle hazırladıkları, 'Salyangoz Düellosu'nun heyecanına ortak oldu. Soğan, sarımsak, biber ve domates kullanılarak tencerede zeytinyağı ile yahni şeklinde pişirilen Türk usülü “galyangoz” ile bol sarımsak ve maydanozlu sosla tereyağlı olarak fırında pişirilen Fransız usülü “escargot”un yarıştığı düelloda sonucu misafirler belirledi. Şefler tarafından hazırlanarak, ardından yine şefler tarafından misafirlere servis edilen Türk ve Fransız usülü salyangozların tadına bakan festival katılımcıları karar vermekte zorlanınca festival düellosunun kazananı 'Dostluk ve lezzet' oldu.

Uluslararasi Kusadasi Sokak Festivali Suprizlerle Final Yapti 511569 3Ded932Ddc4Cfbe764Df6E2950098258

DEV KAZANDA KEŞKEK REKORU FESTİVAL HEYECANINI ZİRVEYE TAŞIDI

Tarihi Kervansaray'da düzenlenen atölyelerin ardından, festivalin adresi, Kuşadası sahil şeridi üzerinde yer alan İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı'na çevrildi. Dev kazanda pişirilen 5 bin kişilik, 3 ton keşkek ile festival çerçevesinde bir rekor denemesine imza atıldı. 600 kilo buğday, 600 kilo dana eti, 200 kilo tereyağı ve 1,5 ton su kullanılarak bir gece önceden hazırlıkları başlayan keşkek davul, zurna ve zeybek gösterisi eşliğinde Kuşadalılar başta olmak üzere, alanı dolduran yerli ve yabancı konuklara ikram edildi. Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği (KUPAD) rehberliğinde, Türkiye'nin farklı illerinden gelen 100 aşçı tarafından hazırlanan keşkeğin dövülmesi esnasında, davul zurna çalan ekiplere zeybek gösterisi de eşlik etti. Keşkeğin tadına bakmak isteyen festival katılımcıları dağıtım noktalarının önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Uluslararasi Kusadasi Sokak Festivali Suprizlerle Final Yapti 511569 D2658Fc964D014E55Ed6C238A2Fe17Db

KUSAV Başkanı Levent Köylü ile birlikte keşkek ikramına katılan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, uluslararası katılımla gerçekleşen 3. Kuşadası Sokak Festivali kapsamında muhteşem bir üç gün geçirdiklerini belirtti. Kuşadası Sokak Festival’nin 3 yıl gibi kısa bir süre içinde Worldchefs olarak bilinen Dünya Şefler Birliği tarafından akredite edilmesinin gurur verici olduğunu ifade eden Başkan Günel, “Bu yıl üçüncü kez düzenlediğimiz festivalimizi büyük bir coşku ve başarı ile tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu başarıya katkı sunan herkese bir kez daha teşekkür ediyor, milli yemeğimiz keşkeğin herkese afiyet olmasını diliyorum” diye konuştu.

KARİKATÜRİSTLER SON GÜNE DAMGA VURDU

Festivalin son gününde, vatandaşlar ile İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı'nda buluşan farklı bir heyecan da, Kuşadası'nda yaşayan ve uluslararası ödüllere sahip karikatüristler Musa Keklik ve Ozan Çavdar oldu.

Uluslararasi Kusadasi Sokak Festivali Suprizlerle Final Yapti 511569 7198F3787Bb78A2939Afc8810B446864

Canlı karikatür çizimi ile festival alanında misafirler ile buluşan başarılı karikatüristler, canlı karikatür çizimleri ile festivale renk kattı. Vatandaşların yoğun katılım gösterdikleri etkinlikte, karikatürlerini çizdirmek isteyen vatandaşlar, sanatçıların çizim masası önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Uluslararası Kuşadası Sokak Festivali programının bir parçası olmaktan ötürü çok mutlu olduklarını anlatan karikatür sanatçıları Musa Keklik ve Ozan Çavdar, önceki senelerde de etkinliğe dahil olduklarını belirterek, 'Bir kez daha vatandaşlar ile buluşmak bizi çok mutlu etti. Çok güzel zaman geçirdik ve gösterilen ilgi de bizleri sevindirdi. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'e sanat ve sanatçıya verdiği desteklerde ötürü bir kez daha teşekkür ederiz' dedi.

Muhabir: AYLİN ESER