Aydın’da vatandaşların, ekonomik nedenlerle artan maliyetlere rağmen daha uygun fiyatlara marangozluk işlerini yaptırma girişimi, mağduriyetleri de beraberinde getirdi. Bileyerek ve bilmeyerek kayıt dışı çalışan kişilerle ticaret yapan vatandaşlar, karşılaştıkları sorunlarda ise şikayet için Aydın Marangozlar Odası’nın yolunu tuttu. Oda Başkanı Ertan Kaya, kayıt dışı çalışanlarla kararlı bir şekilde mücadele ettiklerini söyledi. Kayıt dışı ile mücadelede Maliye ile iş birliği içinde çalıştıklarını dile getiren Başkan Ertan Kaya, "Odamıza gelen şikayetlerin çoğu, oda kaydı olmayan kişilerin, akşamları veya hafta sonları kaçak olarak mobilya yapmalarına dair. Bu kişiler vergisiz şekilde çalışıyor ve Maliye’ye kayıtsız oldukları için yasadışı faaliyet gösteriyorlar. Göreve geldiğimiz günden bu yana, bu şekilde çalışan 20'ye yakın kişinin, montajcı veya esnaf olarak odada kayıt altına alınmasını sağladık" ifadelerini kullandı.

Ucuz Isciligin Bedeli Agir Oluyor 486578 7483901Ccea0110532821E4Af1Befcbd
KAYIT KARTI
Başkan Kaya, Aydın Marangozlar Odası olarak tüm üyelerine kimlik şeklinde oda kayıt kartı verdiklerinin altını çizdi. Vatandaşların, mağdur olmamak için ölçü almaya çağırdıkları kişinin oda kartını görüp, dükkânlarının olup olmadığını kontrol etmeleri gerektiğini anlatan Başkan Kaya, şunları kaydetti:
"Evinize çağırdığınız ustaya, oda kimlik kartı ve dükkân kaydı olmadan kesinlikle iş vermeyin. Ayrıca iş verdikleri ustalarla kesinlikle yazılı olarak sözleşme yapmaları, elden ödedikleri paranın yazılı karşılığı olmasına dikkat etmeleri hem esnaf arkadaşlarımız hem de vatandaşlarımız için en sağlıklı alışveriş yöntemidir. Aksi takdirde hem siz hem de karşı taraf büyük cezalar alabilir. Bildiğiniz üzere oda üyelerimiz, vergilerini, çalışan maaşlarını, sigorta ve Bağ-Kur primlerini düzenli olarak ödemekte ve ayakta kalmaya çalışmaktadır. Ancak bazı emek hırsızları bu düzeni bozuyor. Bu emek hırsızlarına göz yuman kim olursa olsun, yasal olarak mücadelemize devam edeceğiz."
Son bir ay içinde tüm sanayi esnaflarının Maliye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri tarafından denetlendiğini belirten Kaya, "Ekmeklerini kazanmak için kar marjlarını neredeyse yüzde 10'a kadar düşüren esnaflarımıza destek olmak adına, vatandaşlarımızın oda kaydı olan, dükkanı bulunan işletmeleri tercih etmelerini önemle rica ediyorum" dedi.

Nazilli'de çocuk şenliği düzenlenecek, ödüllü yarışmalar yapılacak Nazilli'de çocuk şenliği düzenlenecek, ödüllü yarışmalar yapılacak

Ucuz Isciligin Bedeli Agir Oluyor 486578 10248Bcf391D87E83800E97Fa44F4965

Muhabir: EMRAH DİNÇER