Araç sahipleri, otomobillerini belirli periyotlarda muayene ettirmek zorunda. Araç muayenesini gerçekleştiren TÜVTÜRK, yeni kararlarla gündeme gelmeye devam ediyor. TÜVTÜRK'te yeni dönem resmen başladı. Bundan böyle bazı otomobil sahipleri için muayenede muaf tutulacaklar. Artık bazı araç sahipleri için muayene zorunluluğu olmayacak. 

Karacasulu öğrenciler Cumhuriyet için pedalladı Karacasulu öğrenciler Cumhuriyet için pedalladı

Tüvtürkpoıü 1

3 Yıl Boyunca Muaf Olacaklar 

TÜVTÜRK tarafından yapılan yeni düzenlemeyle birlikte, yeni bir araç satın alan sürücüler için muayene zorunluluğu ilk 3 yıl boyunca kaldırıldı. Ancak bu karara karşın, araçların trafiğe muayenesiz çıkmaları halen yasaklanmış durumda.

TÜVTÜRK, araç sahiplerinin muayene sürelerini unutmaması ve yoğunluğu önlemek amacıyla yeni bir bilgilendirme kampanyası başlattı. Artık araç sahiplerine SMS veya e-posta yoluyla hatırlatmalar gönderilerek muayene sürelerinin kaçırılması önlenecek.

Tüvtürks 1

Ezgoz Emisyon Ölçümü Ve Mobil İstasyonlar Faaliyete Geçti

Öte yandan, yoğunluğun azaltılması için egzoz emisyon ölçüm işlemleri de farklı yetkili bayilere bırakıldı. Ayrıca, randevu sisteminde oluşan yoğunluğun çözülmesi amacıyla ülke genelinde mobil istasyonlar hayata geçirildi. İstasyonlar hem seyyar hem de sabit olarak hizmet verecek. Hava destekli hidrolik fren sistemi mevcut bulunan araçların muayeneleri yalnızca sabit istasyonlarda yapılıyor. Diğer araç türleri ise hem sabit hem de seyyar istasyonlarda muayene edilebilecek. 

Tüvtürksdf 1

Kredi Kartı Ödemelerinde Emsal Karar Verilmişti

Konya'da, Hüseyin Özdemir adlı vatandaş, araç muayene istasyonunda otomobilinin vize işlemi ücretini kredi kartıyla gerçekleştirdiği için alınan 128,18 TL farkın kendisine geri ödenmesi amacıyla Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdu. Başvuruyu değerlendiren Tüketici Hakem Heyeti, kredi kartına kesilen farkın iadesine karar verdi. Heyet, gerekçesinde ise firmanın kredi kartına kestiği farkı 'ayıplı hizmet' olarak nitelendirdi. 

Kaynak: HABER MERKEZİ