Yunanistanlı fotoğraf sanatçısı Stelios Demertzis'in, kendi aracı ile 65 gün boyunca, Türkiye'nın 55 şehrini fotoğraf objektifinden yansıttığı sergisine sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

65 GÜNDE TÜRKİYE'NİN 55 ŞEHRİNİ FOTOĞRAFLADI

Türkiye’nin 55 şehrini 65 gün boyunca arabayla dolaşan Yunanistanlı fotoğraf sanatçısı Stelios Demertzis, ziyaret ettiği şehirlerde objektifine takılan karelerin içinden seçtiği fotoğrafları, İbramaki Sanat Galerisi’nde açtığı sergide sanatseverlerin beğenisine sundu. Serginin açılış törenine, KUFSAD’ın yanı sıra aynı zamanda Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) Başkanı da olan Levent Köylü ve Kuşadası Kent Konseyi Başkanı Mustafa Ünver katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, KUFSAD Başkanı Levent Köylü tarafından Stelios Demertzis’e, Başkan Ömer Günel adına teşekkür belgesi takdim edildi. Sergi, 5 Ekim Cumartesi gününe kadar İbramaki Sanat Galerisi'nde gezilebilecek.

Aydın’da 8 bin yıllık hikaye konuşuldu Aydın’da 8 bin yıllık hikaye konuşuldu

Dunya Etrafinda 65 Gun Sergisi Ibramakide Sanatseverlerle Bulustu 508750 636B8D12F60B03215A5F83436Bbc5Da2

ARACININ CAMINA ASTIĞI TÜRKİYE HARİTASI DİKKAT ÇEKTİ

Yunanistanlı fotoğraf sanatçısı Stelios Demertzis, 65 gün boyunca 55 farklı şehiri fotoğraflamak üzere çıktığı uzun yolda, gezdiği şehirleri, aracının ön camına astığı Türkiye haritası üzerinden sergi gelen davetlilere gösterdi. Sanatçı Demertzis, yolculuğunun 2 buçuk ay sürdüğünü anlatarak, 'Başlangıç noktam Çeşme oldu. Türkiye çok güzel bir coğrafyaya sahip. Her şehrin kendine has özellikleri var ve insanları çok muhteşem. Ziyaret ettiğim yerler arasında en çok Fethiye ve Kapadokya bölgelerinden etkilendim. 65 gün süren gezimden çok büyük bir keyif aldım” dedi.

Dunya Etrafinda 65 Gun Sergisi Ibramakide Sanatseverlerle Bulustu 508750 36Eec51B833Ba8Ac5A9612D6765599A8

Serginin açılışında konuşan KUFSAD Başkanı Levent Köylü, “Ben sizlerin huzurunda, değerli sanatçımız Stelios Demertzis’e, Türkiye’yi iyi bir fotoğraf sanatçısı gözüyle gözlemledikten sonra yaptığı çekimlerden oluşan bu sergiyi Kuşadası’na getirdiği için teşekkür ediyorum” dedi. belirten Stelios Demertzis ise, “

Muhabir: AYLİN ESER