İçişleri Bakanlığı, Türkiye’deki Suriyelilerin adres güncelleme çalışmalarını 7-8 aydır sürdürüyor ve sürecin son aşamasına yaklaştı. Bakanlık, adres tahkikatı uygulaması ile ülkede bulunan Suriyelilerin adreslerini tek tek güncelledi.

Adres bilgilerini güncellemeyenlere önce 90 gün, ardından 60 günlük bir süre tanındı. Bu ay sonunda dolacak olan sürenin ardından, adresini hâlâ güncellemeyen Suriyelilerin kayıtları silinecek ve bu kişiler devlet hizmetlerinden yararlanamayacak. Bu durumda olan 200 binden fazla Suriyelinin kaydının silinme riski taşıdığı belirtiliyor.

Ekran Görüntüsü 2024 10 13 125257

Adreslerini güncellemeyen Suriyeliler için verilen sürenin bitiminde, bu kişiler 'kaçak' konumuna düşecek. Güvenlik kaynaklarına göre, adres güncellemesi yapmayan Suriyelilerin büyük bir kısmının yasa dışı yollarla Avrupa’ya gitmiş olabileceği düşünülüyor.

İlgili bakanlıklara bu kişilerle ilgili yazılar yazıldığı ve herhangi bir hizmet kaydının bulunmadığı ifade edildi. Yetkililer, bu kişilerin ülkelerine dönmediğini, bu nedenle yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmış olabileceklerini belirtiyor.

Skandalın yaşandığı kasap dükkanı temizlendi Skandalın yaşandığı kasap dükkanı temizlendi

Ekran Görüntüsü 2024 10 13 125250

Kaynak: HABER MERKEZİ