Bosna Hersek: Tarihi ve Doğal Güzellikleriyle Keşfedilmeyi Bekleyen Hemde Vizesiz Bir Cennet Bosna Hersek: Tarihi ve Doğal Güzellikleriyle Keşfedilmeyi Bekleyen Hemde Vizesiz Bir Cennet

Aydın'da antik dönemde üretim ve ticaret kenti kimliğiyle tanınan Tralleis Antik Kenti'nde kazı çalışmaları devam ediyor. Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Arkeoloji Bölümü Prof. Dr. Murat Çekilmez başkanlığında devam eden çalışmalarda önemli mesafe kat edildi. Aydınlıların büyük bir merak ve heyecanla ziyarete açılmasını beklediği Tralleis Antik Kenti ile ilgili Kazı Başkanı Prof. Dr. Çekilmez, önemli açıklamalarda bulundu.

Tralleis Antik Kentinde Geri Sayim Aydinlilar Heyecanla Bekliyor 508431 14D409824Bbedbd47A47040Bfa4A599C

“ÇEVRE DÜZENLENMESİ TAMAMLANDI”

2024 yılından itibaren Tralleis Antik Kenti kazılarının ADÜ ve Kültür ve Turizm Bakanlığı adına yürüttüklerini kaydeden Prof. Dr. Çekilmez, “Kazı çalışmalarına devam ediyoruz. Aralık ayının sonuna kadar çalışmalar devam edecek. Çevre düzenleme projesi tamamlandı. Kuruldan onay da aldık. Önümüzdeki yıl hizmete açılacak. Halkla buluşturmayı istiyoruz.” dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘Geleceğe Miras’ projesi kapsamında kazı çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Çekilmez, “Bakanlığımızın çok büyük bir desteği var. Bu proje kapsamında kazılarımıza aralık ayına devam edeceğiz. Büyük bir hızla büyük bir istekle bu kazıları sürdürüyoruz.” diye konuştu.
Tralleis Antik Kentinde Geri Sayim Aydinlilar Heyecanla Bekliyor 508431 E3Ccc6941A91C4Bb5123C4C2764811A4

Kaynak: HABER MERKEZİ