TKDK tarafından IPARD Programı Teknik Destek Projesi kapsamında Aydın’daki kırsal kesimdeki okullarda eğitim gören öğrencilere okul çantası dağıtımına başlandı. Türkiye-Avrupa Birliği eş finansmanıyla yürütülen IPARD kırsal kalkınma hibe programı çerçevesinde, üreticilere yönelik projelerin kırsalda tanıtılması amacıyla ilk çanta dağıtımına İncirliova Sınırteke ve Erbeyli İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Çanta dağıtım etkinliklerine İncirliova Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, İl Mili Eğitim Müdürü Süleyman Ekici ve TKDK Aydın İl Koordinatörü Arzu Akar katıldı.

Atatürk ilkokuluna Didim Belediyesi eli değdi Atatürk ilkokuluna Didim Belediyesi eli değdi

Tkdkdan Aydinli Ogrencilere Okul Cantasi Destegi 507043 E4Dd12Fa2Ed412Aa73Cf61388Fcdb6Cc-1

ÖĞRENCİLERE DESTEK SÜRECEK

Etkinlikle ilgili açıklama yapan İl Müdürü Ekici, eğitime bu anlamlı desteği için TKDK Aydın İl Koordinatörlüğü’ne teşekkür etti. İl Koordinatörü Akar ise, Milli Eğitim İl Müdürlüğünün desteği ve sahadaki yakın işbirliği nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kaymakam Baştürk ve Müdür Ekici’ye teşekkürlerini iletti. Akar, öğrencilerle sohbetinde velilere de selam göndererek, öğrencilerin çantanın içindeki TKDK tanıtım broşürünü tarım, hayvancılıkla uğraşan ailelerine iletmelerini ve devletin hibe desteklerinden haberdar etmelerini isteyerek “İlerleyen günlerde Bozdoğan, Karacasu, Yenipazar, Germencik, Koçarlı ilçelerinde belirlenen okullarda öğrencilerle buluşmalara devam edeceğiz.” dedi.

Tkdkdan Aydinli Ogrencilere Okul Cantasi Destegi 507043 89C4Df7231483857C3691A64A25911Eb

“681 MİLYON TL'lik yatırım hayata geçirildi”

TKDK Aydın İl Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada “Kırsal kalkınma hedefimiz doğrultusunda kırsal bölgelerde tarım ve hayvancılığın yanı sıra tarım dışı üretim ve iş olanaklarının geliştirilmesi, insanlarımızın refah seviyelerinin artırılmasını amacıyla TKDK Aydın İl Koordinatörlüğü olarak, ilimizde birçok yatırımın hayata geçirilmesine imkan sağlandı. Aydın’da IPARD Programı kapsamında bugüne kadar 235 projeye 311,2 Milyon TL hibe desteği sağlandı. Bu hibe desteğiyle 681,7 milyon TL'lik yatırım hayata geçirildi, yaklaşık 2500 kişiye istihdam sağlandı. Yeni Programımız IPARD III’den Aydın’ın daha fazla yararlanabilmesi için yatırım düşünen tüm girişimcilerimizi TKDK Aydın İl Koordinatörlüğüne bekliyoruz.” denildi.

Tkdkdan Aydinli Ogrencilere Okul Cantasi Destegi 507043 E4Dd12Fa2Ed412Aa73Cf61388Fcdb6Cc

Kaynak: HABER MERKEZİ