Aydem Duyurdu. Kuyucak ve Koçarlı elektrik kesintisi 4 Temmuz Perşembe 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi Aydem Duyurdu. Kuyucak ve Koçarlı elektrik kesintisi 4 Temmuz Perşembe 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi

Kuşadası – Selçuk arasında meydana gelen orman yangınında resmi bilgilere göre 350 hektar alan alevlere teslim oldu. Yangın söndürme ekipleri, kamu kurumları ve belediyelerin işbirliği ile yapılan çalışmalar sonucu alevler kontrol altına alınırken bölgede soğutma çalışmaları sürüyor. Kuşadası’nda yangının yok ettiği bölge havadan görüntülendi.
Yangından sonra ortaya çıkan görüntüler herkesi derin üzüntüye boğdu.

Tatil Cennetindeki Yangindan Geriye Kara Ortu Kaldi 482982 F67B9600Db768A7B513Cc3A6D50Daaeb

YABAN HAYVANLARI ÖLDÜ

Yangını söndürme mücadelesinde sivil toplum örgütleri de katıldı. Yangının çıktığı bölgede inceleme yapan Ekosistemi Koruma ve Doğaseverler Derneği Başkanı Bahattin Sürücü, özellikle deniz manzarasının görüldüğü alanlardaki arazilerde zararın çok büyük olduğunu ifade etti. Bölgede cam şişe yoğunluğunun göze çarptığını dile getiren Sürücü, Yaban hayatındaki durum, soğutma çalışmaları devam ettiğinden sadece yol kıyında takip edildi. Hiçbir canlıya rastlanmadı. Isı yoğunluğu yüksek araziye girilemediğinden hangi tür hayvanların öldüğü bilinemiyor. Muhtemelen yılan, kertenkele, kaplumbağa gibi sürüngenlerle, ateş ve duman içinde kalan diğer yaban hayvanlarının öldüğünü tahmin etmekteyiz” dedi.

Tatil Cennetindeki Yangindan Geriye Kara Ortu Kaldi 482982 606Ea2557Cf791Ec767C13C88B37C071

ANTİK SU KEMERİ ZARAR GÖRDÜ

Efes’e su taşıyan antik su kemerlerinin bir bölümünün yangında zarar gördüğünü ifade eden Sürücü, “Sevindirici olan, Kuşadası sivil toplum örgütleri tarafından Tabiat Parkı olması için talep edilen Bahçecik Boğazı’na yangının sıçramaması oldu. Bunu havadan yapılan müdahale ve orman ekiplerinin büyük gayreti sağladı. Hava sıcaklığının 30 dereceden yüksek, rüzgar hızının 30 km/saat üzerinde olması ve nispi nemin yüzde 30’un altında seyretmesi orman yangınlarının çıkması için, uygun meteorolojik şartları oluşturmaktadır. Ormanlarımızın korunması için, özellikle orman bölgelerinde cam vb. atıkların atılmaması, sigara kesinlikle içilmemesi, mangal vb. ateşli aletlerin kullanılmaması gerekir” diye konuştu. Sürücü, orman yangınlarına karşı herkesi dikkatli ve duyarlı olmaları ve olumsuz faaliyette bulunan kişilerin uyarılarak ilgili kurumlara bildirmemesi gerektiğini söyledi.

Tatil Cennetindeki Yangindan Geriye Kara Ortu Kaldi 482982 Cbc34D38Cc9688186B88B7420145E339

Muhabir: KAZIM YÖRÜKCE