Kurtlar Vadisi dizisinin karakteri Süleyman Çakır, ölümünün 20'nci yıl dönümünde yine unutulmadı. Oyuncu Oktay Kaynarca, hayat verdiği karakterin ölüm yıldönümünde sosyal medya hesabından videolu mesaj paylaştı.

S U L E Y M~1

Her yıl 8 Nisan'da yas tutan sevenleri Süleyman Çakır'ı paylaşımlarıyla anıyor. Bu yıl da gelenek bozulmadı X'de Süleyman Çakır trend listesinde ilk sırada yerini aldı.

Sosyal medya hesabından videolu mesaj paylaşan Oktay Kaynarca, 'Rahmetlinin sene-i devriyesinde Allahtan rahmet sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin, güzel adamdı' ifadelerini kullandı.

S U L E Y M~2

SÜLEYMAN ÇAKIR'IN İLK YILLARI

Laz kökenlidir.7 yaşındayken cami avlusunda gözü önünde babasının vurulduğunu görmüştür, bu olaydan dolayı cami fobisi vardır. Babası öldükten sonra annesinin evde yaptığı pilav ve nohudu satarak hem kız kardeşi Derya'ya hem de annesi Emine Çakır'a bakmaya çalışmıştır. Bir gün zabıta gelip yasak yerde satış yaptığı için hem onu hem de kız kardeşini hırpalamıştır. Hırpalama sırasında zabıtanın kız kardeşine vurmasından dolayı gözü dönmüş ve zabıtayı art arda bıçaklayıp öldürmüştür. Sonrasında cinayet suçundan hüküm giyip hapse düşmüştür. Hapse düşünce annesi ve kız kardeşi açıkta kalmıştır. Bunun için ona Duran Şatıroğlu namıdiğer Duran Emmi'yi bıçaklamasını teklif edilmiştir. O da annesi ve kız kardeşi kötü durumda olduğu için buna razı olmuştur. Duran Emmi abdest alırken elinde bıçakla onu öldürmeye gitmiş ancak babasının da abdest alırken öldüğü gözünün önüne gelince yapamamıştır. Duran Emmi, bu olaydan sonra onun akıl hocası olmuş ve ailesine bakmıştır. Sayesinde Derya, mimarlık okuyabilmiştir. Duran Emmi aracılığıyla mafyaya girmiş ve Sigara kaçakçılığına başlamıştır. Sonra Laz Ziya'nın kızı Nesrin Yılmaz ile evlenmiştir ve Kabadayılıkta adını duyurmuştur.

SÜLEYMAN ÇAKIR'IN ÖLÜMÜ

Süleyman Çakır, Cerrahpaşalı Halit tarafından pusuya düşürülerek öldürülmüştür. Süleyman Çakır dizide 43. bölümde vurulmuş ve 45. bölümde öldüğü ilan edilmiştir. Can dostu Polat Alemdar Çakır'ın ölümünün ardından Halit'i ve altı mafya babasını bir gecede öldürerek onun intikamını almıştır. Süleyman Çakır karakteri, Kurtlar Vadisi'nde en çok ilgi çeken ve sevilen karakterlerdendir. Bu nedenle, ölümü olumsuz tepki almıştır.

S U L E Y M~3

GIYABINDA CENAZE NAMAZI KILDIRILMIŞTI

Dizinin seyircileri, Süleyman Çakır'ın ölümünün ardından gıyabında cenaze namazı kıldırmış, mevlit okutmuş ve gazeteler aracılığıyla başsağlığı dileklerinde bulunmuştu.
 

Muhabir: ÖMER ARAZ