Motorine İndirim Geldi Motorine İndirim Geldi

Aydın’ın önemli tarım merkezlerinden biri olan Söke’de Ticaret Borsası, önemli bir başarıya imza attı. İlçedeki ürünlere katma değer oluşturmak için büyük çaba harcayan Nejat Sağel başkanlığındaki Söke Ticaret Borsası, Söke pamuğunun tescili için 2 Ekim 2023 tarihinde AB Komisyonu Tarım Kırsal Kalkınma Genel Müdürlüğü’ne başvurdu. PG1-TR03016 başvuru numarasına sahip Söke pamuğu ile ilgili talep AB tarafından kabul edildi. Az çepelli, sarılık değeri düşük, parlak ve uzun lifli özellikleriyle öne çıkan Söke pamuğu, böylelikle AB tarafından ilk defa tescillenen pamuk ürünü oldu.

Screenshot 3-25

“DAHA FAZLA KATMA DEĞER OLUŞTURACAK”


Büyük bir gurur yaşadıklarını ifade eden Söke Ticaret Borsası Başkanı Nejat Sağel “İlçemize dokunmak, geliştirmek ve ileri görüşlü kararlar alıp Söke’mize yakışır kalıcı hizmetler sunmak için her zaman meclisim ve yönetimim ile başarı hedeflerimizi gerçekleştirdik. İlçemiz pamuk tarımında 1800’lü yıllara dayanan kültürel ve sosyal geçmişe sahip. Bu sebeple coğrafi sınır ile ün bağı bulunur. Yıllarca üretici ve sanayiciye gelir kapısı oluşturan, büyük çapta istihdam yaratan pamuğa alınan bu tescil kente daha fazla katma değer oluşturacaktır.” dedi.

Screenshot 2-21

“BORSAMIZ, ADINI ALTIN HARFLERLE TARİHE YAZMIŞTIR”


Söke Ticaret Borsası olarak 57 yıldır hizmet verdikleri ürün olan Söke pamuğunun değerinin ülke ve dünya çapında duyurmuş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Sağel, “Bu sayede pamuk ambarı olan ilçemizin adına layık bir coğrafi işaret ve AB tescili aldığımız Söke Pamuğumuz, ilçemizin markalaşmasına katkı sağlayacak. Coğrafi İşaretli “Söke Pamuğu” , AB tescili ile taçlanarak borsamız adını bir kez daha altın harfler ile tarihe yazmıştır. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim.” dedi. Sökeliler, elde edilen başarıdan dolayı Başkan Sağel ve yönetimine teşekkür etti.
Öte yandan Söke Pamuğu’ndan elde edilen ipliklerin ince ve dayanıklı olması da ürünün ön plana çıkaran diğer özelliklerden biri olarak dikkat çekiyor.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ