Aydın’ın Söke ilçesinde mahalle muhtarları, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Söke Belediyesi’ne isyan etti. İddiaya göre, Mustafa İberya Arıkan’ın başkanlığındaki Söke Belediyesi ile muhtarlar arasında Türk Bayrağı krizi yaşandı. İlçede bazı mahalle muhtarları,
muhtarlık binalarındaki gönder direklerinde asılı eskiyen Türk Bayraklarını yenisiyle değiştirmek için Söke Belediyesi'ne başvurdu. Muhtarlara belediyeden verilen yanıtta, belediyede bayrak bulunmadığı ve tasarruf tedbirleri gereği yeni alım yapamayacakları bildirildi.

SÖKE BELEDİYESİ’Nİ TOPA TUTTULAR

Söke Belediyesi’nin bu tutumu karşısında muhtarlar, şaşkına döndü. Söke Belediyesi’ni Türk Bayrağı’na sahip çıkmamasına isyan eden muhtarlar, belediye yönetimini adeta topa tuttu.
Muhtarlar, belediye yönetiminin “Vatanımız ve milletimiz için yüce değerlere sahip bayrağımıza sahip çıkmamasına anlam veremiyoruz." diyerek tepkilerini dile getirdiler. Muhtarların Türk Bayrağı talebine sırt çevirerek sınıfta kalan Söke Belediyesi, ilçede büyük bir tepki topladı.

"BELEDİYE BAŞKANININ NUMARASINI BİLMİYORUZ"

Söke Belediyesi’nin bu tutumuna anlam veremediklerini belirten Tuzburgazı Mahalle Muhtarı Mutlu Akıllı, "Söke Belediyesi'nden 23 Nisan tarihinde Türk Bayrağı istedim bayrak yok dediler. Söke Belediyesi tarafından verilen hiçbir söz yerine getirilmedi. Hizmet konusunda Söke Belediyesi sınıfta kaldı. Söke Belediyesi'nde muhtarlıklara verilmek üzere nasıl Türk Bayrağı olmaz yazıklar olsun sizin tasarruf tedbirlerinize." dedi.

“TÜRK BAYRAĞINA GELİNCE Mİ TASARRUF AKLINIZA GELDİ”

Atatürk Mahalle Muhtarı Arda Canbul ise, “Geçtiğimiz yerel seçimlerden bu yana Söke Belediyesi’nden aralıklı zamanlarda muhtarlığımızın bayrak direğindeki Türk Bayrağı’nın değiştirilmesi için Söke Belediyesi Destek Birimi’nden 3 kere talepte bulundum. Fakat her seferinde ellerinde olmadığını söylediler. Her isteğimden sonra kendi cebimden parasını vererek satın aldım. Bence Türk Bayrağımızın tasarrufu olmamalı." diye konuştu.

“SÖKE BELEDİYESİ'NDEN 3 AYDIR BAYRAK BEKLİYORUM"

Yenikent Mahalle Muhtarı Mehmet Dikici de, "Söke Belediyesi'ne 3 ay önce bir muhtar arkadaşım ile beraber gidip bayrak talebinde bulunduk. O günden bugüne ne bayrak var ne de arayan soran yetkili var." şeklinde konuştu.

“BAŞKAN, BİZİ YALNIZ BIRAKTI”

Söke Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Çıtak'ın üyelerinin yaşadığı durumu görmezden geldiğini öne süren muhtarlar, "Bizim yanımızda olması gereken Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Çıtak yaptığı açıklamada, ‘Söke Belediye Başkanımız Mustafa İberya Arıkan başta olmak üzere belediyemizin tüm ilgili birimleri biz muhtarlarla sürekli diyalog ve istişare içindedir. Türk Bayrağı vurgusu yapılarak muhtarlarımızın demokratik iradeleri sorgulanmaktadır’ diyerek bizleri yalanlamıştır.” ifadelerini kullandı.

“BAŞKAN İLE ÇALIŞMAK İSTEMİYORUZ”

Söke Muhtarlar Derneği'nden istifalarını açıklayan Tuzburgazı Mahalle Muhtarı Mutlu Akıllı, Atatürk Mahalle Muhtarı Arda Canbul, Yenikent Mahalle Muhtarı Mehmet Dikici, Doğanbey Mahalle Muhtarı Serdar Sarıkurt ve Yenicami Mahalle Muhtarı Hüseyin Yörük, “Derneğe bir adet bilgisayar, bir sekreter tahsisi yapan Belediye Başkanına toz kondurmayan Dernek Başkanı Ali Çıtak, bizi ve Sökelileri görmezden geliyor. Bizler tek derdi seçim olan dernek başkanı ile birlikte çalışmak istemiyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Soke Belediyesinden Skandal Karar Muhtarlara Turk Bayragini Cok Gorduler 508917 2Add36314D493Cf6B230Cdf0F05Ccb53

Efeler Belediyesi’nin bütçesi belli oldu: Efeler’e dev bütçe Efeler Belediyesi’nin bütçesi belli oldu: Efeler’e dev bütçe

Soke Belediyesinden Skandal Karar Muhtarlara Turk Bayragini Cok Gorduler 508917 B81899Dce91Fd53Ae0D441Ed150F03Cd

Soke Belediyesinden Skandal Karar Muhtarlara Turk Bayragini Cok Gorduler 508917 Bfa60A49B99Cb38Defa778Abd5145503

Soke Belediyesinden Skandal Karar Muhtarlara Turk Bayragini Cok Gorduler 508917 Dbab17705A0544A198B3A2299Ee7A7E3

Soke Belediyesinden Skandal Karar Muhtarlara Turk Bayragini Cok Gorduler 508917 Bc82B856Bdd177Cc77C44F91150105B0

Kaynak: HABER MERKEZİ