Aydın’da Söke Belediyesi, kış hazırlıkları kapsamında Yenikent Deresi’nde temizlik çalışması başlattı. Büyük özveriyle devam eden çalışmalar tamamlandığında hem çevre temizliğine katkı sağlanacak hem de taşkınların önüne geçilecek. Söz konusu dereye 300 kamyon atık ve lağım suyu döküldüğü yönündeki iddiaları yalanlayan Söke Belediyesi, , dere içinde biriken malzemenin toprak ve doğal birikintilerden ibaret olduğunu açıkladı.

Nazilli'de olağanüstü toplantı: Meydanın ismi değişiyor Nazilli'de olağanüstü toplantı: Meydanın ismi değişiyor

Soke Belediyesi Iddialari Yalanladi 514718 E88E1501938Dd862699396744B89Ab8D

“SÜRECİN BİR ZORUNLUĞUDUR”

Konuyla ilgili Söke Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Söke Belediyesi olarak kış hazırlıkları kapsamında Yenikent Deresi temizliği titizlikle yürütülmektedir. Bu çalışma, hem çevre temizliği açısından hem de yağış dönemlerinde oluşabilecek olası tehlikelerin önüne geçilmesi bakımından büyük bir öneme sahiptir. Derenin dar yapısı nedeniyle büyük kamyonlar derenin içine giremediği için rusubat temizliği traktörler ile yapılmak zorunda kalınmıştır. Dere içinden alınan malzeme, daha önce gerekli izinleri alınan nakil noktasına traktör ve römorklarla taşınmakta, ertesi gün ise kamyonlara yüklenerek nihai varış noktasına ulaştırılmaktadır. Bu, sürecin bir zorunluluğudur.”

Soke Belediyesi Iddialari Yalanladi 514718 Ba2994209C7E99Cccfee5271B2C9957F

“İDDİALAR YANILTICIDIR”

Açıklama şu şekilde tamamlandı: “Son dönemde bazı paylaşımlarda yer alan "300 kamyon atık ve lağım suyu döküldü" iddiaları ise tamamen yanıltıcıdır ve gerçeği yansıtmamaktadır. Dökülen herhangi bir atık veya lağım suyu söz konusu değildir; dere içinde biriken malzeme toprak ve doğal birikintilerden ibarettir. Söke Belediyesi ekipleri, bu çalışmaları en verimli ve etkin şekilde yürütmeye devam etmektedir ve kış ayları boyunca vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak adına gerekli tüm önlemleri almaya kararlıdır.”

Kaynak: HABER MERKEZİ