Çağla Deniz Tunç’un babası Alp Tunç’un, yerel bir haber sitesinin paylaşımının ardından kendi sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyu ile paylaştığı açıklamada, yazılanların gerçeği yansıtmadığına değinilerek, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in, Çağla’nın tedavi kampanyası için hiç tereddüt etmeden destek verdiği belirtildi.

Smali Caglanin Babasindan Slk Habere Yalanlama Geldi 498239 1534076464Bc40Fb632Bf882E687B4A5

"BAŞKAN GÜNEL’DEN SEÇİMDEN SONRA GİDEREK DESTEĞİNİ İSTEDİK"


Çağla Deniz Tunç’un babası Alp Tunç, kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Kızımız Çağla ile beraber 2017 yılından bu yana SMA hastalığı ile mücadele etmekteyiz. Bu süreçte önümüze çıkan zorlukları ailemiz, dostlerımız ve bizi seven değerli büyüklerimizin desteği ile aşmaya çalıştık. Çağlamıza çocukluğunu geri vermek için ikizi gibi sağlıklı bir birey olabilmesi için gen tedavisi olması gerekiyor. Pahalı bir tedavi olan gen tedavisi için valilik onaylı kampanyamız Ocak ayında başladı. 1 milyon 820 bin dolar olan tedavi masrafını aile olarak tek başımıza karşılama şansımız malesef yok. Gerek seçim süreci gerekse sonrasında siyasi parti gözetmeksizin bir çocuğun hayatı için anne baba olarak bütün kapıları çaldık. Kuşadamızda hatırı sayılır kıymetli büyüklerimize durumu anlatıp onların desteğine ihtiyacımız olduğunu duyurmaya çalıştık. Seçim sonrası belediye başkanımız sayın Ömer Günel'den kampanya süresince yanımızda olmasını manevi desteğinin bizim için önemli olduğunu ziyaretimizde ifade ettik" dedi.

Smali Caglanin Babasindan Slk Habere Yalanlama Geldi 498239 892E764A101706970Af7C1376Ef578D9

"BAŞKAN GÜNEL DESTEK İSTEĞİMİZ İÇİN BİR AN BİLE TEREDDÜT ETMEDİ"


Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e, Çağla’nın destek kampanyası teklifi götürdükten sonra tereddüt etmeden destek teklifini kabul ettiğini anlatan Alp Tunç, "CHP meclis üyesi genç kardeşimiz Birtan Tütüncü’yü arayarak, kampanya sürecini takip edip Parti olarak Kadın Kolları, Kent Konseyi, Gençlik Kolları tarafından gerekli desteğin verilmesi talimatını verdi. Başkanımız Ömer Günel ve Birtan beyin gerek şahsi gerekse dostlarının vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ederim. Çağlamız, gen tedavisi hakkını kaybetmemesi için 7 aydır diyet yapıyor. 21 kilo sınırı var ve bizim zamanımız kalmadı. Her geçen gün ona eziyet ediyoruz. Kampanyamız yüzde 70 seviyesine geldi. Kalan yüzde 30 için Kuşadası Belediye Başkanımız sayın Ömer Günel önderliğinde; Kuşadası Ticaret Odası, Esnaf Odaları, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve Kuşadası halkımız ile el ele verip Çağlamızı sağlığına kavuşturup ona hayatını geri verelim. Sonsuz teşekkürler" dedi.

Aydınlı kadınlardan kışa hazırlık Aydınlı kadınlardan kışa hazırlık

"KIZIMIZ İÇİN YAPILAN HABER GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR"


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyesi Birtan Tütüncü ise yine kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Haber sitesinin, SMA hastası kızımız Çağla için yaptığı haber, gerçeği kesinlikle ve kesinlikle yansıtmamaktadır. Bu anılan haber sitesi bugün siyasi propaganda yapacağına, Çağla Deniz Tunç için bir paylaşım, bir destek iletisi yayınlamalıydı. Başta Belediye Başkanımız Ömer Günel ile birlikte, ben Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Birtan Tütüncü, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları, kampanyaya destek olan STK’lar ve bireysel olarak destek veren tüm dostlarımız adına bu haber sitesini yaptıkları asılsız haber dolayısıyla kınıyorum. Bu gerçeği yansıtmayan içerik, kampanyaya gönülden destek verenlerden çok, çocuğumuz Çağla'ya ve ailesine üzüntü sebebidir. Kul bilmese de Rabbimiz her şeye şahittir. SMA’lı çocuklarımızı ve ailelerini yalnız bırakan AKP hükümetinin yarattığı çaresizliğin karşısında, biz var gücümüzle kampanyayı en kısa sürede tamamlayacağız. Kelebek Kızımız Çağlamızın sevincine, Kuşadası Meydanı’nda balonlarımızı havaya uçurarak, hep birlikte ortak olacağız" ifadelerini kullandı.

Muhabir: AYLİN ESER