Ekran Görüntüsü 2024 08 27 215847

Bakan Yerlikaya'nın acı günü Bakan Yerlikaya'nın acı günü

Bu test, şizofreni eğiliminizi değerlendirmek için kullanılan basit bir resim testidir. Yapmanız gereken tek şey, verilen görsele bir dakikadan fazla bakmamak ve ne gördüğünüzü not etmektir. Testi doğru bir şekilde tamamlamak için, yazının sonunda verilen cevaba bakmaktan kaçının.

Ekran Görüntüsü 2024 08 27 215903

GÖRSELE BAKIN VE İLK NE GÖRDÜNÜZ?

Resme baktığınızda sadece belirsiz noktalar ya da hiçbir şey görmüyorsanız, şizofreniye eğiliminiz olmadığını söyleyebiliriz.

Ekran Görüntüsü 2024 08 27 215912

BU TESTLERİN BİLİMSEL DAYANAĞI NEDİR?

Sağlıklı bir insan beyni, bir görüntünün tüm detaylarını aynı anda algılayamaz. Önce bazı ayrıntılara odaklanır, ardından gördüğü parçaları birleştirerek bütünü anlamlandırır. Bu süreç, görsel algının normal işleyişini yansıtır.

Ancak şizofreni hastalarının beyni, bu süreci farklı şekilde işler. Onlar, resmin tamamını bir bütün olarak görme eğilimindedirler ve detayları aynı anda algılayabilirler. Bu nedenle, sağlıklı bireyler bir görüntüde belirsiz şekiller veya noktalar görürken, şizofreniye yatkın kişiler gizli bir görüntüyü fark edebilir.

Ekran Görüntüsü 2024 08 27 215923

GÖRSELDEKİ TESTİN CEVABI...

Çoğu insan, bu tür resimlerde belirgin bir şey göremez. Ancak, eğer bir ineğin kafasını açıkça görüyorsanız, zihinsel bozukluklara yatkın olabileceğinizi belirtmek gerekir.

SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRMELİ?

Unutmayın, bu sadece basit bir resim testidir ve bir teşhis aracı değildir. Eğer bir ineğin kafasını gördüyseniz, bu durum sizi endişelendirmesin. Belki de sadece keskin bir görüşe ve güçlü bir hayal gücüne sahipsinizdir. Ancak, ruhsal durumunuzla ilgili endişeleriniz varsa, kesin bir değerlendirme için mutlaka bir uzmana danışmalısınız.

Kaynak: HABER MERKEZİ