Federasyon seçiminde oy kullandılar Federasyon seçiminde oy kullandılar

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, Kocagür Mahallesi’nde yer alan Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesinde, belediye personeli ile birlik ve beraberlik yemeğinde buluştu. 

ÜYELERİNİ BELEDİYE İŞ’E KAPTIRMIŞTI

Daha önce sendika üyelerinin bir bölümünü kaptırdığı Belediye-İş Sendikası’nın yetkililerini de yemekte gören DİSK Genel İş Aydın Şube Başkanı Sibel Özhan, ortamı gerdi. İddiaya göre Özhan’ın kendisini sakinleştirmeye çalışan Başkan Yetişkin’e de saygısızlık yaptığı öne sürüldü. Yaşananlara şahit olan belediye personelleri ise Özhan’a tepki amacıyla DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’ndan istifa etmeye başladı. 

BASKI KURMA ÇABASI

İstifaların önüne geçmek için harekete geçen Özhan’ın “İstifa ederseniz belediyeden hiçbir hakkınızı alamazsınız” diyerek belediye personeli üzerinde baskı kurup ikna etmeye çalıştığı iddia edildi. Efeler Belediyesi yönetimi ile sürekli sorun yaşayan Özhan’a, belediye yönetiminin de uzun zamandır randevu vermediği öğrenildi. 

YETKİ ALMAYA ÇALIŞIYOR

Öte yandan Özhan'ın Efeler Belediyesi'nde bulunan sendika üyesi belediye personellerinden sendika avukatlarının dava ve diğer konulara müdahil olabilmesi için Genel-İş Sendikası’na yetki verdiklerine ilişkin belge almaya çalıştığı bildirildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ