Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), mülkiyetindeki taşınmazlara yönelik yeni özelleştirme ilanını yayımladı. Resmî Gazete'de yer alan ilana göre toplam 7 taşınmaz için ayrı ayrı ihale gerçekleştirilecek.

Satış kapsamındaki taşınmazların turizm ve gayrimenkul açısından dikkat çeken bölgelerde bulunması dikkat çekti.

İZMİR ÇEŞME'DE 2 TAŞINMAZ SATIŞA ÇIKIYOR

Özelleştirme kapsamına alınan taşınmazlardan ikisi İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı Mahallesi'nde bulunuyor.

İstanbul'da ise Eyüpsultan ilçesinin Kemerburgaz Mahallesi'ndeki 1 taşınmaz için ihale düzenlenecek.

Başkent Ankara'da iki farklı noktadaki taşınmaz satış listesine dahil edildi. Gölbaşı ilçesinin Karagedik-İmar Mahallesi'nde 1, Bahçelievler Mahallesi'nde ise 1 taşınmaz satış yöntemiyle özelleştirilecek.

Mersin'de de Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesi'ndeki 2 taşınmaz için teklif alınacak.

Böylece İzmir'de 2, İstanbul'da 1, Ankara'da 2 ve Mersin'de 2 olmak üzere toplam 7 taşınmaz için ihale gerçekleştirilecek.

SON TEKLİFLER 29 VE 30 EYLÜL'DE

Taşınmazların ihale takvimleri de belli oldu.

Aydın’ın kurtuluşunun 104. yılında duygulandıran klip
Aydın’ın kurtuluşunun 104. yılında duygulandıran klip
İçeriği Görüntüle

İstanbul ve İzmir'deki taşınmazlar ile Ankara'nın Karagedik-İmar Mahallesi'nde bulunan taşınmaz için teklifler 29 Eylül 2026 tarihine kadar kabul edilecek.

Ankara'nın Bahçelievler Mahallesi'ndeki taşınmaz ile Mersin Silifke'de bulunan iki taşınmaz için ise son teklif tarihi 30 Eylül 2026 olacak.

İHALELER PAZARLIK USULÜYLE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Özelleştirme ihaleleri pazarlık usulüyle yapılacak. İlk aşamada birden fazla teklif sahibinden kapalı zarf içerisinde teklifler alınacak.

Ardından teklif sahipleriyle pazarlık görüşmeleri gerçekleştirilecek ve ihale süreci belirlenen şartlar doğrultusunda tamamlanacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ