Aydın'da "Filistinli çocuklar için çiz" etkinliği düzenlendi Aydın'da "Filistinli çocuklar için çiz" etkinliği düzenlendi

Türkiye'nin en büyük özel kurumları arasında yer alan PTT'de ödemeler güncellendi. Buna bağlı olarak o kişiler aylık 4 bin 576 TL net ödeme alacak. Yeni doğan çocuklardan 65 yaş üstü vatandaşlara kadar da herkese sosyal destek ödemesi yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yaşlı aylığı adı altında şartları sağlayan vatandaşlara aylık 4 bin 181 TL para yardımı yapıyor. 

Geçtiğimiz günlerde hükümet kanadından yapılan açıklamayla Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında 2024 yılı enflasyon oranının yüzde 41,50 olacağı açıklanmıştı. OVP tahminlerinin gerçekleşmesi durumunda memur zam oranı yüzde 9,44 olacak ve sosyal yardımlara da aynı oranda zam gelecek. Buna göre, yaşlı aylığı ise 4 bin 181 TL’den 4 bin 576 TL’ye yükselecek.

Ekran Görüntüsü 2024 09 30 175631

YAŞLI AYLIĞI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Sosyal yardım müracaatları kapsamında ilgili vatandaşın ikamet ettiği yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) ve aynı zamanda, e-Devlet sisteminden başvuru yapılabilecek.

65 yaş ve üstünde olanlara maaş bağlama işlemi şu şekilde gerçekleşecek:

İlgili kişiler öncelikle valilik veya kaymakamlıklara bağlı defterdarlık ya da mal müdürlüklerinden başvuru evraklarını alacak. İl veya ilçe idare kurulunca verilen muhtaçlık kararı belgeleri alınacak.

Alınan belgeler SGK- Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü’ne teslim edilecek. SGK alınan belgeleri inceler ve yaşlılık maaşı alıp almayacağınıza karar verecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ