Vatandaşlara, bıçak, tara ve benzeri kesici aletlerini bileyerek yardımcı olan Biçen, sağlığı el verdiği sürece çalışmaya devam edeceğini belirterek, “Gençlerin mesleğime ilgi göstermemesi ise beni üzüyor” dedi.

Aydın’da yaşayan pazarcı esnaflarından Hasan Biçen, ömrünü kesici alet bileme mesleğine adadı. 72 yaşındaki ‘Pala’ lakaplı Biçen, mesleğe, 12 yaşındayken babasının kendisine bir testereyi biletmesi ile adım attı. 60 yıl önce adım attığı mesleğinde, zamanla kendisini geliştiren Biçen, Koçarlı, Germencik ve İncirliova’da kurulan semt pazarlarına giderek, körelen bıçak, tara, çakı, testere ve benzeri kesici aletleri bileyerek, vatandaşlara yardım ediyor.

Kurban Vekaleti Nasıl Verilir? Nasıl Alınır? Vekalet Verirken Ne Denir? Kurban Vekaleti Nasıl Verilir? Nasıl Alınır? Vekalet Verirken Ne Denir?

Pala Omrunu Bilemeye Adadi 466141 1713D902B41E6E6F374Cdf76F405Dffd

“KENDİ BAŞIMA ÖĞRENDİM”


Kesici aletler bileme ustası Hasan Biçen, “12 yaşındaydım, oyun oynamış ve çok terlemiştim, bu duruma rahmetli babam hasta olacağım diye kızmış, bilemem için bana bir testere gösterip gitmişti. Akşama kadar çalışıp testereyi bilemeyi başardım. O zaman bileme işini çok sevdim ve bir daha kopmadım. Mesleği, kendi başıma öğrendim, kimseden de eğitim almadım. 60 yıldır pazarlara gidip, vatandaşlarımızın körelen kesici aletlerini biliyorum. Sağlığım el verdiği sürece de mesleğimi yapmaya devam edeceğim. Açıkçası gençlerin mesleğime ilgi göstermemesi ise beni üzüyor. Öğrenmek isteyene yardımcı olmaya hazırım” dedi.

Pala Omrunu Bilemeye Adadi 466141 16669E00A568Dc67F06Aa3670222228B

“EKMEK PARAMI KAZANINCA MUTLU OLUYORUM”


İşinden elde ettiği gelirin, geçimini sağlamasına yetmez hale geldiğini dile getiren Biçen, “Eskiden işler çoktu, elde ettiğim gelirle geçinebiliyordum. Şimdi hayat pahalı, işten kazandığım para ise yetmiyor. Allah’tan yaşlılık aylığım var. Çünkü vatandaşımız, ekonomik nedenlerle kullanılmaz hale gelen bıçağını bilettirmek için bile defalarca düşünüyor. Yaklaşık 1 aydır işler çok duruldu. Artık günlük ekmek paramı kazanınca çok mutlu oluyorum. İşlerimin biraz artması için Kurban Bayramı’nın gelmesini de sabırsızlıkla bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Emrah Dinçer