CHP Genel BaşkanıÖzgür Özel, İzmir’in Selçuk ilçesi ve Kuşadası sınırındaki Arvalya mevkisindeki orman yangını nedeniyle bölgeyi ziyaret etti. Burada bir açıklamada bulunan Özel, Cumartesi günü akşam üzeri çıkan ve gece boyu süren yangına, başta İzmir Büyükşehir ve Aydın Büyükşehir Belediyelerimizin İtfaiye Daire Başkanlıkları büyük gayret gösterdiler'dedi. Egenin neredeyse tüm illerinden çok önemli yardımlar geldi.

Ozgur Ozel Kusadasinda 483169 5D467Aad6C70B0F95F6A0F053688E44E

Sabaha karşı kontrol altına alındı. Hala daha soğutma çalışmaları sürüyor. İçerisinde bulunduğumuz yer orman kampı bu bölgedeki vatandaşların nefes aldığı yer. Orayı kaybetmiş durumdayız. Her bir ağaç kayıp. Ağaçların dışında 350 hektardaki tüm canlı yaşamını kaybetti. Hayvanlar ölüyor, kuşlar ölüyor. Her bir vatandaşımızın orman yangınları konusunda sorumluluğu var. Her bir metrekare yeşil alan hepimizin namus borcudur. Her bir çam ağacı, her bir makilik alan bizim bu memlekete borcumuzdur. O yüzden hem imar planlarında, hem orman alanlarının artırılması orman yangınlarına karşı tedbir ve yangın sırasında mücadelesinde pozisyonumuz kırmızı alan pozisyonudur. Bir daha böyle bir olay yaşanmaması için herkesi birlikte çalışmaya, gayret göstermeye davet ediyorum.”

Ozgur Ozel Kusadasinda 483169 Fdacc88869792A6B2E76C9499A98776A

YAPILACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

Ege Belediyeler Birliği tarafından yapılacak çalışmaya dikkat çeken CHP Lideri Özel, "Biz yangını söndürürken dayanışma içindeyiz. Bu bir kriz belediyeciliği. Kriz ortaya çıktıktan sonra mücadele etmek önemli. Bundan sonraki süreçlerde bizim belediyelerimiz tedbir, önlem ve öngörü ile çalışma yürütmemiz gerekiyor. Ege Belediyeler Birliği bünyesinde hem daire başkanlarımızın, itfaiye müdürlüklerimiz ve belediye başkan yardımcılarımızın katılımıyla Ege Bölgesi'ndeki orman yangınlarına nasıl daha ciddi önlemler alınabilir? Bundan sonraki süreçlerde hem önlemede, hem söndürmede, hem geri kazandırmada neler yapabiliriz diye çalışacağız. Bu konuda yapılması gereken çok şey var" dedi.

Kuşadası'nda kruvaziyer hareketliliği sürüyor Kuşadası'nda kruvaziyer hareketliliği sürüyor

Ozgur Ozel Kusadasinda 483169 0C5Fd0Bb072Fd822Ec751C215735F528

BİZE HELİKOPTER LAZIM DEĞİL YAKLAŞIMININ YANLIŞLIĞINI ANLAMIŞ OLDUK

Yangınlar üzerine komisyon kurulsun önergesinin AK Parti- MHP oylarıyla reddedildiğine dikkat çeken Özel, "2021 yılından 350 bin hektar yani buradakinin bin katı orman kaybettiğimiz bir deneyimimiz var. Yerel yönetimleri bu işlerin dışında bırakmaya çalışan yaklaşımlar vardı. Geçen Cumartesi biz bunu burada görmedik, bundan dolayı memnunuz. Ancak merkezi yönetiminin alması gereken tedbirler var. 3 yıl öncesine kadar, 'bize helikopter lazım değil' yaklaşımının ne kadar yanlış çıktığını ve bize nelere mal olduğunu görmüştük. Tüm bunları konuşmak için TBMM'ye kapsamlı bir önerge verdik. Diyarbakır-Mardin arasında bir büyük felaketten sonra meclisin bu konuda bir komisyon kurması ve tüm partileri siyaset üstü çalışma yürütmesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi. Biz nerede bu konuda bir çalışma yaparsak AK Parti ve MHP'nin görüşlerini alıyoruz. Bu işler ortak akıl ile yapılır " diye konuştu.

Ozgur Ozel Kusadasinda 483169 83B7C6D9E04956B3Bde2997C48E89486

HER BİR YEŞİL ALAN NAMUS BORCUDUR

Her bir yeşil alanın namus borcu olduğuna dikkat çeken CHP'li Özel, "Kente karşı suçlarda ve alınacka tedbirlerin alınmasında, çevreci yeşil bir bakış açısından ülkeyi yönetenler ve onların yöneticileri mahrum. CHP bu konudaki en üst düzeydeki kararlılığını partinin genel başkanı olarak belirtiyorum. Yanımda ciğerleri yanmış Kuşadası ve Selçuk belediye başkanım, Muğla, Aydın belediye başkanımız yanımda. Diyoruz ki, her bir metrekare yeşil alan, çam ağacı bu memlekete bizim namus borcumuzudur. Hem imar planlarında, hem şehirlerin büyüme perspektifinde, hem de orman yangınlarına karşı tebdirlerde pozisyonumuz kırmız alarm pozisyonudur. Pozisyonumuz kente, doğaya, çevreye saygılı olmaktır" ifadelerine yer verdi.

Ozgur Ozel Kusadasinda 483169 B72575279805B3669A78111268D75C5F

Muhabir: AYLİN ESER