Aydın’da Çine Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Suavi konseriyle kutladı. Cumhuriyet Parkı’nda düzenlenen konseri izlemek için CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Çine’ye geldi. Konya’da konseri iptal edilen Suavi’ye destek olmak için parti kademesiyle birlikte Çine’ye gelen CHP lideri Özel’i Çineliler adeta bağrına bastı. 

099Dbf66 B5F0 48E8 9Ea1 30026Ea011Da

CHP’DEN TAM KADRO SUAVİ ÇIKARMASI


Eşi Didem Özel ile birlikte konsere gelen CHP Genel Başkanı Özel’i, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan ve Evrim Karakoz, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, CHP’li ilçe belediye başkanları, parti örgütü yalnız bırakmadı. Çok sayıda vatandaşın izlediği konsere Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak, Danimarka’da olmasından dolayı katılamadı.

Fbd782Df 150F 4B64 863E 9Bde9F3F9E80

ÖZEL’DEN ÇERÇİOĞLU’NA TEŞEKKÜR


Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda alkışlar eşliğinde sahneye çıkan Suavi, seslendirdiği şarkılarla Çinelilere unutulmaz bir gece yaşattı. Konser esnasında kürsüye gelen Özel, Suavi ile kol kola girerek desteğini gösterdi. Suaviye’ye yönelik eleştirilere tepki gösteren CHP Genel Başkanı Özel, Konya’da yaşananların Çine’de de yaşanma ihtimali ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek “Çine Belediyesi, Çine’de benzer odakların bir takım tepki ve tehditleriyle konseri iptal etme niyetine girmiş. İlk iş, belediye başkanına ulaşmak istedik, dışardaydı. Bir şekilde ulaşıldı, süreci dondurduk. Ardından sevgili Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu, sağ olsun gerekli inisiyatifi aldı. Dedik ki bu konser o meydanda yapılacak. Suavi oraya gelecek, Çine’de o konseri verecek. Konseri de hep birlikte izleyeceğiz.” diyerek CHP’li belediye başkanlarına sanatçılara sahip çıkmaları yönünde de çağrıda bulundu.

Aydem duyurdu: Aydın'da 5 ilçede elektrik kesilecek Aydem duyurdu: Aydın'da 5 ilçede elektrik kesilecek

636B46F0 36C6 4887 9Dd4 63Cb14B1Da1B

“SUAVİ, VATANSEVER, ATATÜRK HAYRANI”


Özel, konuşmasına şu sözlerle tamamladı: “Şuna üzülüyorum, Ülkü Ocakları’nın ve AKP Gençlik Kolları’nın değerli mensupları Suavi, gördüğünüz gibi birisi. Vatansever, Atatürk hayranı, her seferinde birliğe ve beraberliğe, kardeşliğe çağrıda bulunan vatanda saygılı, bayrağa saygılı. Bundan üç gün önce sizin partilerinizin iki lideri Ahlat’ta yanlarına kimi aldılar da kuvvet komutanları ile fotoğraf çektirdiler? ‘Anayasa’nın ilk dört maddesi ile sorunumuz var.’ diyen Hüda Par’ın başkanını yanlarına alıp kol kola girdiler. Bayrağa karşı olanlarla, İstiklal Marşı’na karşı olanlarla kol kola giren lideriniz varken benim kolumdakine söyleyecek hiçbir sözünüz yok.” diye konuştu.
Özel’in konuşmasının ardından Başkan Çerçioğlu, Suavi ve protokol üyeleri, beyaz güvercinleri havaya uçurarak barış mesajı verdi. Akabinde Başkan Çerçioğlu, Özel’e Atatürk portresi hediye ederken Suavi’ye de çiçek verdi. Hediye takdiminin ardından konser, Suavi’nin şarkılarıyla devam etti. Suavi de desteklerinden dolayı Özel ve beraberindekilere teşekkür etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ