Ülkemizde bulunan down sendromlu, otistik ve zihinsel engelli çocuk, genç ve yetişkinlerine spor faaliyetleri sunmaları, toplumla entegre olmaları ve yaşama tutunmalarını sağlayan Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu düzenlediği “Bocce Kupa” müsabakaları Didim’de başladı. 24-26 Eylül tarihlerinde Ankara Üniversitesinin Didim’deki ÖRSİM merkezinde gerçekleşen müsabakaların açılışına İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu başkan vekili Saadettin Akcin, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ufuk Kurucu, antrenörler, sporcular ve aileleri katıldı.

Ozel Sporcular Didimde Bocce Musabakalarinda Ter Doktu 506475 900F754A5Fe26B89B31101Db48Cad9C4

Atatürk ilkokuluna Didim Belediyesi eli değdi Atatürk ilkokuluna Didim Belediyesi eli değdi

Ülkemin farklı bölgelerinden gelen özel sporcular, Ankara Üniversitesi ÖRSİM merkezi salonunda müsabakalar gerçekleştirdi.

Müsabakalarla ilgili bilgiler veren Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu başkan vekili Saadettin Akcin “Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu faaliyet programında yer alan Türkiye Bocce kupası şampiyonası için burada bulunmaktayız. Bu şampiyonaya Türkiye’nin her bölgesinden yaklaşık 150 sporcu, 70’e yakın antrenör ve yetkili olarak faaliyet organize etmekteyiz. Bu faaliyetimizin birinci amacı her şeyden önce Türkiye’nin her tarafından spor yapmaya yatkın olan ama seviye olarak düşük olan çocukları buralara getirip, hem sosyalleşmeleri ve toplumla entegre olmaları ve sporun getirdiği akışkan ve değişken görselliğinin getirdiği faydaları kullanıp burada turnuvaya katılmalarını sağlıyoruz. Bocce diğer federasyonlar için profesyonel bir dal olabilir ama bizim için daha çok rehabilitasyon ağırlıklı, çocuklar toplumla entegre olsun birlikte hareket etme yeteneği paylaşsın ve ne bileyim birlikte başarı duygusunu paylaşsın istiyoruz.” dedi.

Ozel Sporcular Didimde Bocce Musabakalarinda Ter Doktu 506475 52535Dce98De4027A9857C3F728261E4

Şampiyonaya Osmaniye’den katılan Kulüp Başkanı Saffet Kuniş ise “Bu turnuvaya Osmaniye’den 4 takımla katıldık kulüpler düzeyinde.. Çocuklarımızı bocce sporunu sevdirmeye ve rehabilite etme amaçlı spor olduğundan çocuklarımızda mutlular. Federasyonumuzu da teşekkür ediyorum.” dedi.

Muhabir: HÜSEYİN ÇALIŞKAN