e-Devlet uygulamasına gelen son güncelleme ile 'kaza tutanağı' hizmeti eklendi. Bu yenilik sayesinde, kaza tutanakları için artık kağıt ve kalem kullanmaya gerek kalmayacak.

Shutterstock 227900236 16 9 1588919822 880X495 1

Sürücüler, e-Devlet'in iOS ve Android platformlarındaki mobil uygulaması üzerinden kaza tutanağı oluşturabilecekler. Uygulama üzerinden hazırlanan kaza tutanakları anında SBM sistemlerine iletilecek ve süreç hızlıca başlatılacak.

Thumbs B C Bafd5Ea41E1390858Cb02E87F0C329Dd

Kaza tutanağı artık E-Devlet'te tutulacak

Sigorta şirketlerini aramaya gerek kalmadan tüm süreç e-Devlet üzerinden kolayca takip edilebilecek.

Ancak, şu anda sisteme yalnızca iki aracın karıştığı kazalar girilebiliyor. Zincirleme kazalar için kaza tespit tutanağının kağıt olarak doldurulması gerekiyor.

Turklirasi

e-Devlet'te Kaza Tutanağı Nasıl Oluşturulur?

Peki bunu nasıl yapacaksınız? Adım adım sizler için anlatıyoruz.

1- Arama kısmına Kaza Tutanağı yazılıyor.
2- Yeni tutanak oluştur ya da yeni tutanağa dahil ol seçeneklerinden biri uygunluk durumuna göre seçiliyor.
3- Bulunulan konum giriliyor.
4- Araç bilgileri giriliyor.
5- Kaza senaryosu hazırlanıyor.
6- Kazaya ilişkin fotoğraflar ekleniyor.
7- Trafik sigortası bilgileri giriliyor.
8- Tutanak tamamlanıp Sigorta Bilgi Merkezi'ne gönderiliyor.

640X360

Araçta Kaza Tutanağı Bulundurma Zorunluluğu Kalktı

Kaza tutanağının e-Devlet Mobil'e gelmesiyle birlikte araçlarda kaza tutanağı bulundurulması zorunluluğu da ortadan kalkmış oldu. Çoğu araçta kaza tespit tutanağı bulunmuyor ve bu da sorunlara neden oluyordu.

Aff2047Cf4614059Ba46Df8Dd5537147 Buyuk

Yoldan geçen diğer sürücülerden kaza tespit tutanağı isteniyor, kalem aranıyor ve doldurma işlemi uzun sürüyordu. Bu da trafik akışında aksamalara neden oluyordu. Telefon üzerinden kısa sürede kazaya ilişkin fotoğraflar çekildikten sonra, araçlar uygun bir noktaya çekilerek trafik aksatılmadan tutanak hızlıca doldurulabiliyor.

763274 Image1

Kazanın TRAMER sonucunda haklı çıkmanız halinde, değer kaybı tazminatı talep edebilirsiniz. Bunun için, kazada kusurlu olan tarafın trafik sigortası şirketini arayarak değer kaybı tazminatı için gerekli evrakları ve bu evrakların hangi e-posta adresine gönderileceğini öğrenmeniz yeterlidir. Gerekli evrakları tamamladıktan sonra e-posta göndererek değer kaybı tazminatınızı alabilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ