Söke’de Gaziler Günü’nde pilav hayrı Söke’de Gaziler Günü’nde pilav hayrı

Yaz mevsiminde havaların ısınmasıyla birlikte oluşabilen gıda kaynaklı salgın ya da vaka olaylarıyla karşılaşmamak için Gıda Mevzuatı kapsamında tedbirler alınması kamu sağlığı ve tüketicilerin gıda güvenilirliği açısından önem taşırken yaz döneminde turizm sezonunun açılmasıyla ülkedeki otellerine turist girişi arttığından Tarım ve Orman Bakanlığı’nca İI ve İlçe Müdürlükleri tarafından otel denetimlerine ağırlık verildi.
Bu kapsamda turzmin önde gelen illerinden Aydın’daki otellerde de eş zamanlı gıda denetimi yapıldı. Denetime İl Müdürü İbrahim Altıntaş, Gıda ve Yem Şube Müdürü Figen Sezer Köksal, Kuşadası İlçe Müdürü Gürsel Doğan ve kontrol görevlileri katıldı.

Otellere Gida Denetimi 484872 Fde5B029696813815Cc0A9470463A558

Otellere Gida Denetimi 484872 5F5144C9B35Fa7E6307503020A6Ee517

OTELLERE SIKI DENETİM


Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüklerince toplu gıda tüketiminin olduğu yerlerde zaman zaman yaşanan ve geniş çaplı halk sağlığı riski oluşturabilen gıda kaynaklı salgınlarda etkilenen kişi sayısındaki artışı engellemek ve yaz turizmi sırasında oluşan talep ve yoğunluktan dolayı hızlı tedbirler alabilmek için 24 Haziran-5 Temmuz 2024 tarihlerinde otellerin kayıt altına alınıp alınmadığı; izlenebilirlik şartlarını sağlayıp sağlamadığı, gıda hijyeni ile asgari teknik, hijyenik ve muhafaza koşullarına uyulup uyulmadığı ve çalıştırılması zorunlu personel istihdam edip etmediğine yönelik denetimler gerçekleştirildi.

Otellere Gida Denetimi 484872 9F850452Df01670Df2E1Ba6Bd86E6222

Muhabir: KAZIM YÖRÜKCE