Efeler Belediye Doğa Otel’de düzenlenen kahvaltı etkinliği ile Aydın’ın yerel basınıyla bir araya gelen OKT Trailer Genel Müdürü Hakan Maraş, Genel Sekreteri Serinay Özlü ve İnsan Kaynakları Müdürü Sevda Bozdağ hoş sohbet ve kahvaltı sonrası basın mensuplarına fabrikayı gezdirerek, bilgilendirmelerde bulundu.
“İLETİŞİME ÖNEM VERİYORUZ”
Kahvaltı etkinliğinde konuşan OKT Trailer Genel Müdürü Hakan Maraş, halkın haber alması bakımından basının önemine dikkat çekti. Kentin üretim ve istihdamına katkı sağlarken basınla iletişime önem verdiklerini belirten Maraş, “Aydın’da istihdam sağlayan ve yatırım yapan bir firma olarak yerel basın dahil olmak üzeri sürekli iletişim noktasındayız. Basın vatandaşların haber alma noktasında ihtiyaçlarını karşılarken biz de isin ekonomi ve istihdam tarafındayız. Karşılıklı paylaşımlar çok önemli. Bu bakımdan Basın Gününü kutluyoruz. Alışveriş ve ilişkileri geliştirip önümüzde dönemle yapacaklarımızı belirliyoruz. Sosyal sorumluluk projelerine ağırlık veriyoruz. İhracatı, istihdamı ve ekonomik katkıyı arttırmak için çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu. Maraş ayrıca istihdam, sanayide çalışacak kalifiye personel sorunu, gençlerin meslek seçme ve yönlendirilmesi sorunu, Aydın’ın ekonomik sorunları ve Aydın sanayisinin gelişimiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
TAM KAPASİTE İLE ÜRETİM
Kahvaltı sonrasında fabrika turuna çıkan basın mensupları, fabrikanın AR-GE merkezini gezdi. Yüzde yüz iş garantili meslek edindirme kursunu tamamlayıp fabrikada işe başlayan 23 mühendisin yaptığı basta canlı hayvan taşıma aracı, silobas ve tankerlerin tasarımlarını merkezde inceleme fırsatı bulan basın mensupleri, üretimden montaj etabına kadar fabrika sahasını yakından tanıma fırsatı buldu. 52’si kadın olmak üzere toplam 320 kişinin istihdam edildiği fabrikada üretimin tam kapasite devam ettiği ve 78 ülkeye ihracatın olduğu belirtildi.