Babasının kendisini korumak için suçu üstlendiğini ve kocasını öldürdüğünü itiraf eden Ezgi Çeken tutuklandı. Öldürülen Sezgin Çeken’in babası Abdullah Çeken ise “Oğlumu kayınpederinin öldürdüğünü gören şahitler var. Meşru müdafaaymış gibi olayı gösterip cinayetten kurtulmak istiyorlar. Benim oğlum canavar değil yufka yürekliydi, çocuğu için kendini feda etti” dedi.

Aydini Sarsan Cinayette Sok Itiraf 497966 F35828429Ca37C51348C3Cf272A33660


İstanbul Çatalca’da işlenen Sezgin Çeken cinayetinde yeni gelişmeler yaşandı. Eşiyle boşanma aşamasında olan ve geçici velayeti annesinde olduğu için çocuğunu görmek için eşinin kaldığı kayınpederinin evine giden Sezgin Çeken, çıkan tartışma sonucu sırtına isabet eden 2 kurşunla hayatını kaybetti. Olay yerine gelen jandarma ekiplerine damadını silahla vurduğunu söyleyen kayınpeder Kemal Arık gözaltına alındı. Olaydan saatler sonra ise Ezgi Çeken cinayeti işlediğini itiraf etti.

Hg-1

“KOCAMI BEN ÖLDÜRDÜM” DEDİ

Çeken, karakoldaki ifadesinde babası Kemal Arık’ın kendisini korumak için cinayeti üstlendiğini söyledi. Boşanma aşamasındaki kocası Sezgin Çeken tarafından çocuğunu görmemekle ve öldürülmekle tehdit edildiğini belirten Çeken, “Sezgin’den sürekli şiddet ve hakaretler görüyordum. Ne kadar kazanırsam kazanayım parayı benden alırdı. Hamilelikte, çocuğumu emzirirken şiddet gördüm. Boşanma davası açtım. Senin sonunu da Bergen’e benzeteceğim. Benimle barışmazsan elini kolunu kıracağım diye tehdit ediyordu. İş dönüşü minibüsten indim. Sezgin, beni takip etmiş. Onu görünce telefonunda kurulu olan Kadın Destek Uygulaması (KADES) hattından ihbarda bulundum. Sezgin, yanıma gelip benimle konuşacağını söyledi. Ben konuşmayacağımı söyledim. ‘Görüş günü gel, çocuğu al’ dedim. Eve kadar peşimizden geldi. Avluya girdi, babama elinde videolar olduğunu belirtip bize hakaretlerde bulundu. Babam, sinirlendi. Kalkıp kömürlüğe gitti. Silahla döndü. Üç dört el havaya ateş edip Sezgin’e ‘Git buradan. Uyarıyorum seni’ dedi. Babamla Sezgin boğuşmaya başladı. Sezgin’i babamın üstünden çekmeye çalıştım. Gücüm yetmedi. Tabanca yere düşünce aldım. Bir buçuk-iki metre mesafeden Sezgin’e arkadan bir el ateş ettim. Elime ilk defa silah almıştım. Amacım kavgayı bitirmekti. Birinin vurulacağını düşünmedim. Eğer silahı alıp ateş etmeseydim Sezgin babamı öldürecekti” dedi. Çatalca Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan Arık, adli kontrolle serbest bırakıldı. Çeken, “eşini kasten öldürmek’ suçundan tutuklandı.

Nazilli’de acı ölüm: 24 yaşında alkolün kurbanı oldu Nazilli’de acı ölüm: 24 yaşında alkolün kurbanı oldu

Aydini Sarsan Cinayette Sok Itiraf 497966 Da5Cbef7A807F1F4E024Feded8Bfe2Fc

“OĞLUM CANAVAR DEĞİL”

Aydini Sarsan Cinayette Sok Itiraf 497966 5237Ce5620Eb3A73Ba6F6C070D2Da37D

Öte yandan cinayete kurban giden Sezgir Çeken’in cenazesi otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Çeken’in cenazesi memleketi Nazilli’de bunan Çapahasan Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Eğriboyun Mezarlığı’na defnedildi. Sezgin Çeken’in acılı babası Abdullah Çeken, oğlunun kayınpederi tarafından vurularak öldürüldüğünü savundu. Cinayeti oğlunun kayınpederinin işlediğine dair görgü tanıkları olduğunu ifade eden baba Abdullah Çeken, “Oğlum, eşinin attığı mesaj üzerine oğlunu görmek için evlerine gitmiş. Telefonunda Whatsapp mesajları duruyor. Orada pusu kurup oğlumu öldürdüler. Cenazeyi almaya gittiğimde komşularıyla görüştüm. Kurşunları Kemal Arık’ın sıktığını söyleyen görgü şahitleri var. Olayı meşru müdafaa gibi gösterip ceza almadan kurtulmak için suçu eski gelinimiz üstüne almış. Ben oğlumun cenazesini morgda gördüm. Sırt kısmında sol omzunun altında kalp ve böbrek mesafesinde iki kursun deliği vardı. Ayrıca omzunda diş ve darp izleri de vardı. Benim oğlum canavar değil tamamen suçsuz. Yufka yürekli biriydi. Çocuğu için kendini feda etti. Ailesi olarak adalet yerini buluncaya kadar bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.

Muhabir: KAZIM YÖRÜKÇE