Nazilli Ziraat Odası Başkanı Yahya Anlıak, 2024 yılı pamuk toplama ücretlerini açıkladı. Nazilli Ziraat Odası Başkanı Yahya Anlıak ve yönetim kurulu üyeleri, 2024 yılı pamuk toplama ücretlerinin belirlenmesi bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Nazilli Ziraat Odası Başkanı Yahya Anlıak, geçen yıl pamuk toplama ücretinin dekar başına bin lira olduğunu, bu yıl yüzde 25 zamla rakamın bin 250 liraya yükseltildiğini açıkladı.

Öte yandan Anlıak, elle pamuk toplama fiyatının kilogram başına dayı başı ücreti dahil 8 lira olduğunu belirterek, sezonun tüm üreticilere hayırlı olmasını diledi.

MHP İl Başkanı Alıcık: "Gazilik, kahramanlığın muazzam sinesidir" MHP İl Başkanı Alıcık: "Gazilik, kahramanlığın muazzam sinesidir"

Nazillide Pamuk Toplama Fiyatlari Belli Oldu 503038 17B67774Fe3284E402F6386A2Ce01922

ÇİFTÇİYİ RAHATLATACAK HABERİ VERDİ

Başkan Anlıak ve yönetim kurulu yaptıkları toplantıda çiftçiye müjde verdi. Tarım ve Orman Bakanlığı Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS) yeni düzenlemeye gitti. Pilot il olarak belirlenen Aydın, Edirne ve Bayburt’ta ÇKS kayıtlarının yetkisi ziraat odalarına verildi.

Anlıak, ilçede bulunan yaklaşık 6 bin çiftçiyi, 31 Aralık 2024’e kadar kayıtlarını yaptırmak için Nazilli Ziraat Odası’na davet etti.

Nazillide Pamuk Toplama Fiyatlari Belli Oldu 503038 A5Acdcda2B4F6A6B92A7Be24Ae933Ea6

KAYITLAR ZİRAAT ODASI’NDA YAPILACAK

Yeni uygulamanın çiftçiye büyük kolaylık getireceğini belirten Anlıak, “ÇKS işlemleri 1 Eylül itibariyle başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ziraat Odaları Birliği arasında protokol imzalandı. Böylece 2025 üretim yılı için ÇKS başvurularının alınması amacıyla Aydın’daki tüm ziraat odaları pilot bölge seçildi. Protokol sözleşmesi yeni imzalandığı için bugün açıklama yapıyoruz. Çiftçiler 31 Aralık 2024’e kadar odamıza başvurarak kayıt işlemlerini yaptırabilir. Dosyalar, İlçe Tarım Müdürlüğü’ne teslim etmeye gerek kalmadan odamızda tamamlanacak. Nazilli çiftçisine hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Bir çiftçinin işleminin 15 ile 20 dakika arasında sürdüğünün altını çizen Anlıak, üreticilerden kayıt işlemlerini son güne bırakmamalarını istedi.

Muhabir: M. NAZLI ALTINAYAR