Nazilli’de geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen ve hala daha gündemden düşmeyen muhtarlık binalarına ait fatura krizi, Eylül ayı meclis toplantısında Cumhur İttifakı üyeleri tarafından tekrar dile getirildi.

Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, muhtarlık binalarına gelen yüksek faturaların ardından tasarruf tedbirleri kapsamında belediye tarafından sağlanan elektrik ve internet hizmetine bir yıl boyunca ara verdiklerini söylemiş, Başkan Tetik’in kararına muhtarlar ise tepki göstermişti.

Nazillide Fatura Krizi Bitmiyor Baskan Tetik Son Noktayi Koydu 500582 D9198Dd9C3233155Cb97B7986E166Bc4

“GÖZDEN GEÇİRMENİZİ TALEP EDİYORUZ”

Başkan Tetik, tassaruf tedbirleri kapsamında aldığı karara muhtarlar tarafından tepki devam ederken, bir tepki de Eylül ayı meclis toplantısında Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri tarafından geldi. Cumhur İttifakı Meclis Üyesi Serkan Aksoy, toplantı bitişinde grubu adına söz isteyerek Başkan Tetik’e “Muhtarlıkların giderleriyle ilgili bir kısıtlamaya gittiniz. Muhtarlıklar kanunu 1944 yılından beri işletilen, bu kanunda görev yetkileri bu çerçevede sınırlandırılmış bir kamu görevlileridir. Bu görevlerini yerine getirecekleri bir taşınmazları var. Bu taşınmazlardaki elektrik ve internet faturaları bizim de incelediğimiz üzere ortalama bin lira gelmektedir. İstisnai olarak daha fazla çıkan faturalar da var. Bunlarında sebepleri sizlerinde bildiği gibi kimi mahallelerde düğün salonları, kahvehaneler, park aydınlatmaları veya sağlık ocağı aydınlatmaları şeklinde. Bu muhtarların aboneliklerin aydınlatmalarından elektrikler kullanılmaktadır. Bundan dolayı faturaların yüksek gelmesi de gayet doğaldır. Bizim grup olarak talebimiz bu tasarrufunuzu gözden geçirmenizdir. Takdir sizlerindir.” şeklinde teklifte bulundu.

Nazillide Fatura Krizi Bitmiyor Baskan Tetik Son Noktayi Koydu 500582 25742293D214352105Bee99108Fc8649

CHP'li kadınlar öğrenciler için kermes düzenledi CHP'li kadınlar öğrenciler için kermes düzenledi

“USULÜNCE YAPACAĞIZ”

Cumhur İttifakı Meclis Üyesi Serkan Aksoy’un teklifine cevap veren Başkan Tetik, sürekli gündeme gelen fatura krizi ile ilgili son noktayı koydu. Kamuoyunda çıkan haberler ve tepkiler için üzgün olduğunu belirten Tetik, “Bakın, belediyelerin muhtarlıklara destek verme gibi bir zorunluluğu yok. Son olarak Muğla ile görüştük bu konuyu. Muğla’nın da hiçbir ilçesinde belediyeler tarafından muhtarlıklara bir maddi desteği yok. Buraya gelelim. Köşk ve Buharkent belediyeleri iktidar partisi ile aynı. Köşk ve Buharkent’te de muhtarlıklara destek yok. Ben desteği keseceğim demiyorum. Gelin usulünce yapalım diyorum. Muhtarlarımıza da söyledim, faturaları üstünüze alın işimiz daha kolay olsun diye. Muhtarlarımızın interneti ve elektriği kesilmeyecek. Muhtarlarımızız internetleri ve elektrikleri verilecek. Ama kendi üzerlerine alacaklar. Faturayı ben ödeyeceğim. Kamu hizmeti, kamuya yapılan hizmettir. Sosyal Belediyecilik olarak görevim olmasa da ben ödeyeceğim. Gelin bunu doğru yoldan nereye ne gittiğini bildiğimiz yoldan yapalım. Ben bunu söyleyince muhtarımız güceniyor. İş öyle değil ama. Büyük miktarlarda faturalar geliyor. Her muhtarımız için bunu söylemiyorum. Artık bunu tekrar tekrar konuşmak istemiyorum. Ben muhtarların interneti ve elektiriğini ödeyeceğim. Ama doğru bir şekilde ödeyeceğim. Hak edildiği kadar ödeyeceğim. Belediyenin gücü olduğu kadar ödeyeceğim. Bu kadar.” diyerek son açıklamasını yaptı.

Kaynak: HABER MERKEZİ