Nazilli ilçesinde nesli tehlike altında bulunan Geyik Böceği görüldü. Nazilli’ye bağlı Aşağı Yakacık Mahallesi'nde ikamet eden Raşit Acar isimli vatandaş, normal geyik böceklerinden daha büyük boyutta olan 6 Taraklı Dev Geyik Böceği'ni cep telefonu ile görüntüledi. Böceğin fotoğrafları sosyal medyada büyük ilgi gördü. Doğa dostu ve hayvansever olan Acar, böceği görüntülemesinin ardından onu doğal ortamıyla baş başa bıraktı. Geyik böceğini her yıl bir kez de olsa gördüğünü belirten Raşit Acar, "Kırsal bölgede yaşadığımız için ender rastlanan hayvan türleriyle sık sık karşılaşıyoruz. Bu sefer de 6 Taraklı Geyik Böceği'ni gördüm ve daha önce gördüklerimden çok daha büyük olduğu için cep telefonu ile fotoğraflarını çektim. Bu böcekler zararsızdır, lütfen kimse bu böcekleri öldürmesin" ifadelerini kullandı.

Bosna Hersek: Tarihi ve Doğal Güzellikleriyle Keşfedilmeyi Bekleyen Hemde Vizesiz Bir Cennet Bosna Hersek: Tarihi ve Doğal Güzellikleriyle Keşfedilmeyi Bekleyen Hemde Vizesiz Bir Cennet

EN BÜYÜK İLGİ JAPONLARDAN!

Özellikle böcek koleksiyonerleri arasında çok revaçta olan altı taraklı Geyik böceği, dünyanın dört bir yanından koleksiyoner ve araştırmacıyı Türkiye'ye çekiyor. Son zamanlarda bölgeyi en çok ziyaret edenlerin başında ise Japonlar geliyor.

Nazillide Dev Bocek Gorenleri Sasirtti 484640 875Ad67C29B248E6Ce0F36111Fd0C667-1

Muhabir: M. NAZLI ALTINAYAR