Merkezi hükümet tarafından alınan kararlar ile başta Aydın olmak üzere çeşitli illerde bulunan alanların ihaleler ile satışı sürüyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ihaleler vatandaşların da tepkisine yol açıyor.

Bilindiği üzere Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ihalelerde satış bedelinin yüzde 10’u büyükşehir belediyesine, yüzde 30’u ise söz konusu alanın bulunduğu ilçe belediyesine aktarılırken Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ihalelerde gelirin tamamı merkeze aktarılıyor.

Sökeli Kadın Kooperatifi’ne hibe desteği Sökeli Kadın Kooperatifi’ne hibe desteği

35 İHALENİN AYDIN HALKINA GELİRİ 0 TL OLDU

Yapılan araştırmada Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 2021 yılından bu yana Aydın’da 35 alanın ihale ile satışının gerçekleştirildiği bilgisine ulaşıldı. Gelişme konut alanı, özel okul alanı, yol, sosyo kültürel tesis alanı, konut alanı, tercihli kullanım alanı ve plansız alanların aralarında bulunduğu 35 alan için elde edilen gelirlerin ise yürürlükte olan karar gereği merkeze aktarıldığı öğrenildi.

Muhammen bedeller toplamının 468 milyon TL’yi aştığı ihalelerden elde edilen gelirden 1 TL dahi Aydın’da bulunan belediyelere aktarılmadı.

A Y D I N I~1

İHALELERİN AYDIN’A KAYBI 271 MİLYON TL

3 yıl içerisinde gerçekleştirilen 35 ihalenin Aydın için kaybı ise yüz milyonlarca lira oldu. Tamamı Aydın içerisinde bulunan alanların ihaleleri eğer ki Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilseydi Büyükşehir Belediyesi’ne 42 milyon 120 bin 335 lira 28 kuruş, ilçe belediyelerine 126 milyon 361 bin 5 lira 83 kuruş aktarılacaktı. Büyükşehir ve ilgili ilçe belediyeleri için büyük kaynak kaybına yol açan ihaleler Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yerine Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilseydi güncel değer ile 271 milyon 73 bin 3 lira 39 kuruşluk gelir Aydın’da bulunan belediyelere aktarılacak, Aydın’da bulunan alanların satışından elde edilen gelirin bir kısmı yine Aydın için kaynak olarak kullanılabilecekti. 271 milyon TL’yi aşan kaynağın merkeze aktarılmasıyla Aydın’da bulunan alanların satışından Aydınlıların elde ettiği kaynak 0 TL oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ