Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın açıkladığı 2025-2027 dönemlerini içeren Orta Vadeli Programın (OVP) Türkiye’nin ekonomik istikrarı ve sürdürülebilir büyüme hedefleri açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Maraş, “2024 büyüme beklentisinin yüzde 4’ten yüzde 3,5’e çekilmesi ekonomik dengeyi sağlamak adına atılan rasyonel bir adım olarak değerlendirilmektedir. Eflasyon beklentisinin yukarı yönlü güncellenmesi ise ekonomideki fiyat istikrarı sorununa dair farkındalığı göstermekte ve alınacak tedbirlerin daha etkin uygulanacağına işaret etmektedir” dedi.

Marastan Ovp Degerlendirmesi Basariyla Uygulanmasini Destekliyoruz 501136 6E8E80E4A30E3D0F1C31F6E69093A53C

ULUSLARARASI REKABET GÜCÜ ARTACAK

Maraş, iş dünyası olarak OVP’nin özellikle yapısal reformlara ve mali disipline yaptığı vurguyu son derece önemli bulduklarını belirtti. Tasarruf tedbirlerinin genişletilmesinin ve reformlarla desteklenmesinin üretim maliyetlerinin kontrol altına alınması ve verimlilik artışı açısından kritik bir rol oynayacağının altını çizen Maraş, programın ayrıca ihracat ve yatırım hedeflerine yönelik stratejilerin sanayi sektörünün büyümesine ve uluslararası rekabet gücünün arttırılmasına katkı sağlayacağına vurgu yaptı.

Kuşadası pazarında fiyatlar cep yaktı Kuşadası pazarında fiyatlar cep yaktı

ÜRETİM VE İSTİHDAMA İVME KAZANDIRACAK

Maraş, “Türkiye ekonomisinin uzun vadeli büyüme politikasında ilerlemesi için gerekli olan makroekonomik reformların devamlılığı, iş dünyamız açısından güven ve öngürülebilirlik sağlıyor. Bu bağlamda yeni OVP’nin başarıyla uygulanmasını destekliyor ve programın sanayi üretimimize, istihdamımıza ve ihracatımıza güçlü bir ivme kazandıracağına inanıyoruz” diyerek açıklanan yeni yol haritasının ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi.
 

Muhabir: KAZIM YÖRÜKCE