ABD’nin ihracatta uygulamaya başladığı yeni gümrük tarifelerine ilişkin değerlendirmede bulunan küresel ticaretin yeniden şekillendiği bir dönemden geçtiklerini söyledi.
"ABD, İHRACATIMIZDA ÖNEMLİ PAYA SAHİP"
Aydın’dan geçtiğimiz Şubat’ta en fazla ihracat yapılan ikinci ülkenin 11,5 milyon dolar ile ABD olduğunu ifade eden Maraş, “ABD’nin Türkiye’ye uyguladığı düşük oranlı tarifeler, doğru stratejik adımlar atıldığı takdirde Aydın sanayisi için büyük bir fırsat yaratabilir. Şubat ayında, ilimizden en fazla ihracat yapılan ikinci ülke 11,5 milyon dolar ile ABD oldu. Bu durum, firmalarımızın ABD pazarında etkin bir varlık gösterdiğini ortaya koyuyor. Özellikle Aydın’ın güçlü olduğu tarım makineleri, kuru meyve ve gıda, zeytin ve zeytinyağı gibi sektörler, ABD pazarında alternatif tedarikçi arayışındaki firmalar için cazip hale gelebilir. Bu bağlamda, üretimde kaliteye, ürün izlenebilirliğine ve markalaşmaya odaklanan firmalarımız için bu sürecin bir sıçrama tahtası olması mümkündür” dedi.
“İHRACAT EĞİTİMİNE AĞIRLIK VERECEĞİZ”
Aydın Sanayi Odası olarak sanayicilere destek sağladıklarını belirten Maraş, ABD pazarına yönelik ihracat geliştirme eğitimlerine ağırlık verileceğini açıkladı. Başkan Maraş, “Aydınlı sanayicilerimizin doğru adımlarla rekabet gücünü artırmasını sağlamak temel önceliğimizdir. ABD’nin uygulamaya koyduğu tarifeler, doğru stratejilerle Aydın sanayisi için yeni fırsatlar sunabilir” diye konuştu.