Aydın’da büyükbaş hayvancılık yapan besiciler ve boğa sahipleri, belirli periyotlarla tırnak bakımı gerçekleştiriyor. Özellikle meraya bırakılan ve bahçede otlayan büyükbaşların ayaklarına kesici ve sert cisimlerin batmaması, et ve süt veriminin artması için üreticiler, tırnak bakımı yaptırıyor. Kamyoneti ile uzun yıllardan beri seyyar nalbantlık yapan Nusret Kalem, kendi geliştirdiği bir makineyi talepte bulunan üreticinin evinin önüne götürüp hayvanların tırnak bakımını gerçekleştiriyor.

Mahalle Mahalle Gezip Tirnak Bakimi Yapiyor A9C6995D20D4Ac327A85C8F9309C296C

Yapay Zekaya Sorduk: Bu Sıcaklarda Serinlemek İçin Aydınlılar Nereye Gitmeli Yapay Zekaya Sorduk: Bu Sıcaklarda Serinlemek İçin Aydınlılar Nereye Gitmeli

Kalem, inek ve boğaların ayaklarında bulunan eski nalları söküp tırnakların eskiyen kısımlarını temizledikten sonra yeni nal takıyor. Bu nallar sayesinde hayvanlar dışarda gezerken ayaklarına taş başta olmak üzere kesici cisimlerin zarar vermiyor. Ayrıca hayvanların süt ve etinin kalitesi üzerinde etkili oluyor.

Mahalle Mahalle Gezip Tirnak Bakimi Yapiyor Caf48De05D92C2F7726460Ed6248F2F1

Rahmetli ustasının kendisine altın bilezik bir meslek bıraktığını belirten Kalem, iki veya üç ayda bir güreş boğaları ve ineklerin mutlaka tırnak bakımının yapılması gerektiğini söyledi. İnsanlar nasıl kendilerine bakıyorsa hayvanların da bakımının önemli olduğunu kaydeden Kalem, tırnak bakımı yapılmadığında hayvanın vücut gelişiminde, etinde ve sütünde verimin düşeceğini dile getirdi.

Mahalle Mahalle Gezip Tirnak Bakimi Yapiyor 9Ee6621C983Ba84652E460Dac7402988

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI