‘Bodrum'da halkın ve ünlülerin tepkisini çeken 800 TL'lik otopark ücretinden sonra Kuşadası'nda bir ilkokulun otopark ücretinin 500 TL'yi bulması "Bodrum ne ki? Kuşadası'nda ilkokulda bile 500 TL'yi bulan otopark ücreti var’ dedirtiyor. Bu ücretin bir ilkokulun avlusundaki otoparktan alınması ise ayrıca şaşkınlık yaratıyor’ cümleleri ile www.ogretmenlersitesi.com sitesinde öne çıkartılan paylaşım, sosyal medyada olduğu gibi Kuşadası’nda da gündem yarattı.

KUŞADASI’NDA BİR İLKOKULUN OTOPARKINA BU KADAR ÜCRET VERMEK CANYAKICI

www.ogretmenlersitesi.com web sitesinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, ‘Kuşadası Mahmut Esat Bozkurt İlkokulunun otoparkında ilk saat 150 TL, sonraki her saat için 50 TL otopark ücreti alınıyor. Yani kısa süreliğine veya bir saati geçmeyecek şekilde okulun otoparkına bıraktığınızda doğrudan 150 TL ödüyorsunuz. Eğer sahil kenarında yürüyüş yapmak için arabanızı bu okula park ederseniz, 4 saatlik bir süre için 300 TL ödemek zorundasınız. Bu kadar kısa süreliğine bir otoparka 300 TL vermek, hele bir ilkokulun otoparkına vermek gerçekten can yakıcı. Akşamüstü arabanızı okulun otoparkına bırakıp 6-7 saat otoparkta kalırsa, ödeyeceğiniz ücret 450 TL olacaktır. Yanlış duymadınız, 450 TL'lik bir otopark ücreti ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Zaten bu ücret tarifesi okulun otoparkına girişte belirtilmiştir: İlk 1 saat 150 TL ve sonraki her saat için 50 TL. Eğer bir yat turu planlayıp arabanızı okula bırakacak olursanız ve bir yat turunun 9'la akşam 6 arasında olduğunu düşünürsek, ödeyeceğiniz otopark ücreti minimum 550 TL olacaktır’ denildi.

Kusadasinda 500 Tllik Otopark Ucreti Paylasimi Sosyal Medyada Gundem Oldu 489625 4Ab86Ea9C4030623Ff3423F37420Abf3

Kuşadası'nda kurtuluş coşkusu alanlara sığmadı Kuşadası'nda kurtuluş coşkusu alanlara sığmadı

Açıklamanın devamında, ‘Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki bir ilkokulda ilk 1 saat 150 TL, sonraki her saat için 50 TL alınmasını hoş karşılamadık ve bu yönde tepkilerin olduğunu biliyoruz. Kuşadası Mahmut Esat Bozkurt İlkokulundaki otopark hizmeti ile ilgili olarak giriş-çıkış yapan araç sayısı, ne kadar süreyle kaldıkları, otoparka park eden vatandaşlara verilen fişlerin usulüne uygun olup olmadığı, giren paraların Okul Aile Birliği hesabına doğru yansıtılıp yansıtılmadığı Milli Eğitim Bakanlığı’nca araştırılarak kamuoyuyla paylaşılmalıdır’ şeklinde devam edildi.

Muhabir: AYLİN ESER