Kuşadası Ekosistemi Koruma ve Doğasevenler Derneği’nde düzenlenen sunum ve söyleşi etkinliğinin yeni konuğu (EKODOSD) TMMOB Mimarlar Odası Kuşadası Temsilciliği 20.dönem yönetim kurulu başkanı Pelin Seven Aksu oldu. Kentte Bir Oda(k) isimli sunum etkinliğine kalabalık bir davetli topluluğu katılım gösterdi. İnteraktif şekilde devam eden toplantıda, davetliler merak ettikleri soruların cevaplarını hem sözel hem de görsel anlamda öğrenme şansı yakaladı. Toplumun mimar ve mimarlık kavramı ile ilgili yaklaşımı üzerinde durularak başlanan etkinlik, TMMOB ve Mimarlar Odası'nın tarihçesi, amacı ve kuruluşundan bu yana olan çalışmalarının bahsedilmesi ile devam etti. Etkinlik sonunda yönetim kurulu üyelerine EKODOSD’un teşekkür belgesi takdim edildi.

Kusadasinin Mimari Cercevede Oncelikli Sorunlari Konusuldu 492018 74422B191B097990501395Fce64Ac1Bd

Nazilli’de ikinci OSB için mücadele! Hayat kurtaracak proje “sit alanı” engeline takılmıştı Nazilli’de ikinci OSB için mücadele! Hayat kurtaracak proje “sit alanı” engeline takılmıştı

KUŞADASI’NIN DURUMU VE ÖNCELİKLİ SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Konuk Pelin Seven Aksu’nun, 20.dönem yönetim kurulu tarafından yürütülen çevre, imar, koruma, afetler, etkinlikler, mesleki haklar vb. kapsamlarda yapılmakta olan çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunulan etkinlikte, Kuşadası'nın öncelikli sorunları gündeme getirildi. Aksu konuşmasında, çevreyi ve kenti korumak adına çalışmalarının devam edeceğini belirterek, ‘Dirençli bir kent yaratılması, doğa temelli çözümlerin çoğaltılması, kentsel biyolojik çeşitliliğin ve kent ekosisteminin sağlıklı sürdürülmesi, yeşil altyapının geliştirilmesi, doğal ve kültürel peyzaj değerlerinin bozulmaması ve iklim değişikliğinin etkilerinin azaltılmasına yönelik çalışmalar için sivil toplum örgütleriyle işbirliğini sürdürmeye devam edeceğiz’ dedi.

Kusadasinin Mimari Cercevede Oncelikli Sorunlari Konusuldu 492018 Ad88750A31A31948404024Fd558Ac912

Muhabir: AYLİN ESER