Ekosistemi Koruma ve Doğa Severler Derneği (EKODOSD) tarafından teslim alınarak yarası olmadığı belirlenen ebabil kuşu uçması sağlanarak doğaya bırakıldı.
Kur’an-ı Kerim'de adı geçen ve nadir görülen Ebabil kuşu, Kuşadası’nda görüldü. Dünyanın en nadir kuşlarından biri olan, kendine has özellikleri ile halen esrarını koruyan Ebabil kuşunu, 3. Kattaki evlerinin balkonuna düştüğünü gören Eylül Minel Güngör isimli kız çocuğu annesine haber verdi. Annesi kuşu aldığında uçamadığını fark etti. EKODOSD’a getirilen Ebabil kuşunun yapılan kontrolünde herhangi bir yarasının olmadığı tespit edildi. Ebabil kuşunun havaya fırlatılarak uçması sağlandı.

Sevda Hatun Camii Kirazlı Mahallesi'nden yükseliyor Sevda Hatun Camii Kirazlı Mahallesi'nden yükseliyor

Kusadasinda Ebabil Kusu Bulundu 479720 320Ce78472D4F9E243B8C9A1C900D917

SİNEKLERLE BESLENİYORLAR


Ebabil kuşlarının Kuşadası gibi turizm kentlerinde büyük sorun olan sinek ve sivrisineklerin popülasyonlarını kontrol altında tutan çok önemli bir kuş türlerinden biri olduğunu belirten EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, “Son günlerde yüksek katlı evlerin balkonlarına düşen Ebabil ihbarları gelmekte ve vatandaşlar bu kuşların yaralı olduklarını sanmaktadırlar. Balkona ya da herhangi bir yere düşen bir Ebabilin, bacakları vücut içine gömülü olduğundan uçması mümkün değildir. Eğer balkonunuza bir Ebabil kuşu düşerse, yarası olup olmadığını bakılıp, sağlıklı olduğu görüldüğünde, avucunuzun içine alarak yüksek bir yerden havaya doğru fırlatıp uçmasını sağlayabilirsiniz. Yüksek binalara yuva yapan Ebabillerin yuvalarının bozulmaması lazımdır. Ebabiller kentin semalarında özgür bir şekilde uçuyorlarsa, bu kentte oturanlar mutlu olmalıdır. Çünkü onlar herkesin rahatsız olduğu sinek ve sivrisinekleri ilaçsız bir şekilde ekolojik olarak yok ediyorlardır” diye konuştu.

Kusadasinda Ebabil Kusu Bulundu 479720 B32201755Aeeada43B31022A9E917666

Kaynak: HABER MERKEZİ