Başkan Ömer Günel’in göreve gelmesi ile birlikte ev sahipliği yapmaya başladığı ulusal ve uluslararası kültür sanat etkinlikleri ve festivallerle adından söz ettiren Türkiye’nin turizm başkenti Kuşadası, üçüncü kez Sokak Festivali coşkusunu yaşamaya hazırlanıyor. Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğinde, Ayhan Sicimoğlu’nun desteğiyle ilk kez 2022 yılında düzenlenen Kuşadası Sokak Festivali, son iki yıldır olduğu gibi bu yıl da “Lezzet Sokakta”, “Eğlence Sokakta”, “Müzik Sokakta” ve “Sanat Sokakta” başlıklarında gerçekleşecek.

KUŞADASI AKDENİZ‘İN EN SEÇKİN LEZZETLERİ İLE BULUŞACAK

Gastronomi, kültür, sanat ve eğlenceyi "sokak" konsepti ile birleştiren festivalin bu yılki teması Akdeniz mutfağı olacak. Tema kapsamında dünyanın farklı ülkelerinden gelecek ünlü şefleri ve sanatçıları ağırlayacak olan 3. Kuşadası Sokak Festivali, katılımcılarına Akdeniz mutfağının en özel lezzetlerini tatma fırsatı sunacak. Sokak sanatçılarının sergileyeceği performanslarla renklenecek olan festival, 3 gün boyunca birbirinden kaliteli etkinliklerin adresi olacak. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, 11-13 Ekim tarihleri arasında kentin kalbinin bir kez daha sokakta atacağını belirterek, “Sokaklarımız 3 gün boyunca yine cıvıl cıvıl olacak. Bu yıl üçüncü kez sanat, müzik, eğlence ve lezzet sokağa taşacak. Hemşehrilerimiz ve konuklarımız ile birlikte harika birkaç gün geçireceğiz” dedi.

Akıllı saatlere rağmen klasik saatlerin zamansız çekiciliği sürüyor Akıllı saatlere rağmen klasik saatlerin zamansız çekiciliği sürüyor

ALTIN GÜVERCİN HEYECANI 2025’TE YENİDEN YAŞANACAK

3. Kuşadası Sokak Festivali’nin geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da sponsor desteği ile gerçekleşeceğinin altını çizen Başkan Ömer Günel, Altın Güvercin Beste Yarışması’na ise yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bu yıl için ara verdiklerini belirtti. “Kentimizle özdeşleşmiş önemli bir organizasyon olan Altın Güvercini Beste Yarışması’nı yarım yamalak yapmaktansa bu yıl için bir ara vermenin uygun olacağını düşündük. Önümüzdeki yıla ilişkin kolları şimdiden sıvadık. Altın Güvercin’i kesintiye uğratmadan kentimiz ile buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: HABER BÜLTENİ