Kuşadası Filistin Platformu, Filistin Direnişi’nin 300.’cü gününde bir etkinlik düzenleyerek Gazze'de yaşanan soykırıma dur dedi. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği eylem etkinliği çerçevesinde, katılımcı grup Kuşadası Kısmet Otel Kavşağı’nda kortej oluşturarak sahil bandı üzerinde yer alan El Heykeli’ne kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Bu noktada basın açıklaması gerçekleştiren Kuşadası Filistin Platformu üyeleri etkinlik sonunda dualar ederek dağıldı.

Kusadasi Filistin Direnisi Icin Sokaklara Dokuldu 492184 0116C44Ff0163D141Ff1Df1Afbb8B292

CHP'li kadınlar öğrenciler için kermes düzenledi CHP'li kadınlar öğrenciler için kermes düzenledi

Kuşadası Filistin Platformu üyelerinin okuduğu basın açıklamasında, ‘Aslında bizler bu meydanda yalnızca bir halkın sesi olmuyoruz, tüm dünya halklarının, tüm insanlığın çığlığı olup, semaya haykırıyoruz! Sömürülen insanlık için alternatif bir dünya olduğuna inanarak, yeni bir dünyanın umudunu taşıyoruz! Dolayısı ile küresel intifada için en ön safta yer almamız gerekir!’ mesajları verildi.

Kusadasi Filistin Direnisi Icin Sokaklara Dokuldu 492184 Ce0083C60Ce73112Ca24Beff0277C968

FİLİSTİN’DE Kİ SOYKIRIM TÜM DÜNYANIN KABUL ETTİĞİ BİR GERÇEKTİR

Kuşadası Filistin Platformu üyelerinin öokuduğu açıklamada, ‘Bütün fikirlere ve emperyal ideoloji ve sapkınlıklara saygı gösterilmez’ denilerek, ‘Katledilmiş çocukları, açlıktan ölen bebekleri, feryat eden anneleri, ailelerini görmek için enkazı eşeleyen babaları gördüğümüzde başka tarafa bakanların sessizliği var ya, işte bu kabul edilemez! Çünkü bu durum insani değildir! Bu bir fikrin ürünü de değildir! Dolayısı ile bu tavır yani tepkisizlik insanlık dışı bir tavırdır! Bu zulüm insanlık tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir vahşettir! Öte yandan bu siyonistler, eşi benzeri görülmemiş, Filistinli kardeşlerimizle aynı inancı bile paylaşmayan Batı dünyasının öncülüğünü yaptığı bir direnişle; küresel bir intifada ile de karşı karşıyadır! Bugün aynı inanç ve kültürel değerlere sahip olduğumuz bir halk için bizler neler yapıyoruz?! uzun bir süredir mağlup durumda olan medeniyetin mensupları olan bizler, batı kadar direniş gösterebiliyor muyuz? Bu dünya bir değişimin arefesindeyken, kendimizi bu dönüşüme hazırlıyor muyuz, yoksa gözlerimizi kapatıp kulak kesildiğimiz sözlerin ve sloganların dışındaki her şeye sağır mı kesiliyoruz?’ denildi.

Kusadasi Filistin Direnisi Icin Sokaklara Dokuldu 492184 8906Dc04359D577977B0602Ec9139F3C

Muhabir: AYLİN ESER