Başkan Avşar, “Esnafı zor günler bekliyor”: Destek istedi Başkan Avşar, “Esnafı zor günler bekliyor”: Destek istedi

Kuşadası Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Güvenli Gıda ve İş Yeri Hijyeni Denetim ekibi, vatandaşların daha güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşabilmeleri için iş yerleri ve işletmelerde denetimlerine devam ediyor. Bu kapsamda son olarak ilçedeki kasaplar denetlendi. Sağlık ve hijyen açısından steril olması gereken yerlerin başında gelen et mamulleri satış alanlarında gerçekleştirilen denetimde ekipler tarafından ruhsat ve evrak kontrolü yapıldı, satılan ürünlerin son kullanma tarihleri incelendi. Etlerin muhafaza edildiği soğuk hava depoları ile sergilendiği reyonların uygunluğuna da bakan ekipler, işletme sahiplerine genel temizlik kurallarını, çalışanlara da maske, bone ve eldiven kullanmaları hususunda özenli olmaları gerektiğini hatırlattı. Karkasların mühür ve kesim raporlarını da kontrol eden ekipler, çalışanları etleri kesmede ve işlemede kullanılan bıçak ve kıyma makinesi gibi aletlerin temizliğinde kullanılacak antibakteriyel ürünler konusunda da bilgilendirdi.

Kusadasi Belediyesinden Kasaplara Hijyen Denetimi Dd8C22Ee68A72164Ca183F1005Efefe9

Kusadasi Belediyesinden Kasaplara Hijyen Denetimi 7D19F296E72F9F993426B8F1C9Ca6267

Kusadasi Belediyesinden Kasaplara Hijyen Denetimi B2Adb344509Fdf93Ec65C3Edcc46345D

Kaynak: HABER MERKEZİ