Koçarlı Belediyesi'nden ücretsiz imam hizmeti Koçarlı Belediyesi'nden ücretsiz imam hizmeti

Yeni akademik yılın ilk dersini veren TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “ İlimde, sanatta, kültürde her alanda üretimde, teknolojide şimdi olduğumuz yerden ülkemizi çok daha ileriye getireceğiz.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, yeni Akademik Yılı’nın açılışını gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen törene; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Ömer Özmen ve Seda Sarıbaş, Aydın Valisi Yakup Canbolat, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent ve beraberinde kurum müdürleri, il ve ilçe başkanları, oda başkanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından üniversitenin tanıtım videosu gösterimi ile başlayan programda halk oyunları ekibi Zeybek Gösterisi sundu.

Kurtulmus Turkiyeyi Cumhuriyetin Ikinci Asrinda Daha Yukariya Cikartacagiz 513727 D491A2Fd2D1B72D179A658F0Fc9Ece4B

“ADÜ OLARAK GELECEĞE YÖN VERİYORUZ”

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, 2024-2025 Akademik Yılı Açılış konuşmasını yaptı. Rektör Prof. Dr. Bülent Kent, “Avrupa Üniversiteler Birliği Üyesi olarak, küresel ölçekte rekabetçi bir üniversite modeline ulaşmayı hedefleyerek çıktığımız yolda ürettiğimiz bilgi teknoloji ve hizmetlerle yalnızca akademik dünyaya değil toplumumuza ve ekonomimize de önemli katkılar sunuyoruz. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi olarak kalite güvencesi kültürünün yüksek öğretimde daha da yaygınlaşması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi güçlü altyapısı nitelikli akademik kadrosu ve vizyon yaklaşımıyla ülkemizin geleceğine yön vermeye devam edecek” dedi.

“ADÜ’YE HAYIRLI OLSUN”

Aydın Valisi Yakup Canbolat, “Eğitim alanındaki gelişmeleri takip etme konusunda hassasiyetini bildiğimiz ve deneyimlerinden faydalandığımız Meclis Başkanımız Numan Kurtulmuş’a yoğun çalışma programlarının içinde kıymetli zamanlarına ayırıp Akademik Yılı Açılış Töreni’mize teşriflerinden dolayı tekrar şükranlarımı arz ediyorum. Üniversitemizin 2024-25 Akademik Yılı’nın sağlıklı ve başarılı bir eğitim öğretim sürecine vesile olmasını temenni ediyor sevgili öğrencilerimize üniversite mensuplarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diyerek ADÜ’nün yeni akademik yılının hayırlı olmasını diledi.

Kurtulmus Turkiyeyi Cumhuriyetin Ikinci Asrinda Daha Yukariya Cikartacagiz 513727 B6A9Ed34C9Bcfffc033Eb6F5159606Db

“ADNAN MENDERES DEMKORASİMİZİN YILDIZI”

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ADÜ’nün yeni Akademik Yılına katılarak ilk dersi vermiş olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kurtulmuş, “Milli mücadelemizin önemli şehirlerinden birisi olan Yörük Ali Efe’nin memleketi Aydın’da sizlerle birlikte olmak benim için fevkalade önemlidir. Ayrıca çatısı altında bulunduğumuz, ismi Türk demokrasi tarihine altın harflerle yazılmış olan merhum şehit Başbakan Adnan Menderes’in aziz hatırası gölgesinde; böylesine önemli bir toplantıya iştirak etmek ve sizlerle birlikte olmaktan dolayı da hem büyük bir memnuniyet hem de büyük bir sorumluluk taşıdığımı ifade etmek isterim. Adnan Menderes, bu ülkenin kalkınması için yaptığı eşsiz çalışmalarıyla milletin gönlünü almış bu memlekette verdiği demokrasi mücadelesiyle de ismini gerçekten silinmez bir şekilde altın harflerle Türk tarihine yazdırmıştır. Türkiye demokrasi tarihinin yıldızıdır” ifadelerini kullandı.

“TÜRKIYE’Yİ İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”

“Türkiye’nin sağlam bir demokrasi içerisinde yoluna devam etmesi gerektiğine her zamandan daha çok bağlı bir şekilde yürüyeceğiz” diyen Kurtulmuş, şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin dünyadaki en güçlü ülkelerden birisi olması için elimizdeki bütün imkanlarla mücadele etmek hepimizin vazifesidir. Hangi yerde olursak olalım, hangi görevi yapıyor olursak olalım, ister öğretim üyesi, ister siyasetçi, ister öğrenci, ister iş insanı, ister çiftçi, ister sanatçı ne olursak olalım her birimiz yaptığımız işi en iyi şekilde yapacağız. Türkiye'yi özellikle Türkiye Yüz Yılı olmasını arzu ettiğimiz Cumhuriyetimizin ikinci asrında daha da yukarıya çıkaracağız. İlimde, sanatta, kültürde her alanda üretimde, teknolojide şimdi olduğumuz yerden çok daha ileriye getireceğiz. Güçlü ve büyük Türkiye hedefinde merkez üslerimizden birisi olan bir üniversite anlayışı içerisinde yaklaşarak her birinize gerek öğretim üyesi gerek yönetici gerek öğrenci olan insanlarımıza kardeşlerimize gerçekten üstün başarılar diliyorum.”

Kurtulmus Turkiyeyi Cumhuriyetin Ikinci Asrinda Daha Yukariya Cikartacagiz 513727 Eca116Dcd7E91007Def73E01B5F599Bb

“Bilgiyi öğreteceğiz ama hikmeti ve irfanı da unutmayacağız”

Kurtulmuş, “Bilginin yanına iki şeyi daha ilave etmemiz lazım. Bu da bizim bilim felsefemizin bizim medeniyetimizin felsefesinin köklerindendir. Bilgi, bilmek güçtür, bilgi bir ayrıcalıktır. Bunların hepsi doğru. Bilgiyi üretmek insanlık için en önemli kazançlardan birisidir. Üniversitelerimizin özellikle Türkiye'nin bundan sonraki geleceğinde insanlığın hayrına olacak işleri yapabilmesi için bilginin yanında en temel sıkıntı da değerler meselesidir. İnsani değerler yardımlaşma paylaşma İnsanların birbirlerine faydalı olacak şekilde hareket etmek gibi temel değerler üzerinde bir noksanlık var. Onun için diyoruz ki, bilgi bir seviyedir ama insanlığı huzura ulaştıracak yeterli bir seviye değildir. Bilginin, hikmetin üzerine bizim medeniyetimizde adına irfan dedikleri bilgi hiyerarşisinin üçüncü seviyesi vardır. İrfan, bildiğini ve hikmetle yoğurduğu bilgisinin karşısında insanlara karşı sorumluluk hissetme duygusudur. Kendisini mutlak bilginin sahibi olan yaratıcının karşısında aciz olduğunu hissetmektir. Dolayısıyla biz insanlara gençlerimize evlatlarımıza bilgiyi öğreteceğiz ama hikmeti ve irfanı da unutmayacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından TBMM Başkanı Prof. Dr. Kurtulmuş’a ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent tarafından ahşap tablo hediye edildi.

Muhabir: KAZIM YÖRÜKÇE